Keçiören'de Erdal Yıldırım anması

"A Takımı" adlı faşist çete tarafından öldürülen Erdal Yıldırım törenle anıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Keçiören İlçesi'nin Ovacık Mahallesi'nde, 30 Ağustos 1995 tarihinde "A Takımı" çetesi tarafından öldürüldüğü belirtilen Erdal Yıldırım, Ankara'da yapılan eylem ve etkinliklerle anıldı.

Anmada ilk olarak İncirli Lisesi'nden Danişment kavşağına kadar bir yürüyüş yapılırken, yapılan basın açıklamasında Keçiören Belediyesi'nin geçmişten bugüne gerici ve faşist uygulamalara devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, geçtiğimiz günlerde Keçiören'de içki satan bir esnafın zabıtalarca çivili sopalarla dövülmesinin, gerici ve faşist zihniyetin ve saldırganlığın bugün de devam ettiğini gösterdiği vurgulandı.

Anmaya Keçiören Halkevi, Keçiören Dayanışmaevi, yerel dernekler, Eğitim-Sen 3 Nolu Şube, PSAKD, ESP, Devrimci Hareket, ÖDP, TKP, SHP, CHP üyeleri katılırken, atılan sloganlarla Erdal Yıldırım'ın katilleri kınandı.

Keçiören'de yapılan anmanın ardından Erdal Yıldırım'ın mezarı ziyaret edilirken, daha sonra Ovacık Erdal Yıldırım Kültür Merkezi'nde bir yemek verildi.

Bölgede yürüttüğü devrimci faaliyetleri ve Keçiören Belediyesi'ne ait faşist çete A Takımının saldırılarına karşı mahallesine sahip çıktığı için hedef haline gelen Erdal Yıldırım katledildiğinde 22 yaşındaydı.