Kazan'daki kum ocağında iş kazası

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Hamdi Eriş Kum Ocakları'nda gerçekleşen iş kazasında 48 yaşında bir işçi hayatını kaybetti.

soL (Ankara) Ankara'nın Kazan ilçesinde faaliyet gösteren Hamdi Eriş Kum Ocakları'nda gerçekleşen kazada bir işçi hayatını kaybetti. Önceki gün saat 17.30 sıralarında gerçekleşen kazada Ramazan Yeşil adlı işçi kum havuzuna düşerek can verdi. Sigortalı olduğu öğrenilen Yeşil, 48 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı.

Hamdi Eriş Kum Ocakları'nda iş kazaları ilk kez gündeme gelmiyor. 3 yıl önce de 23 yaşında bir işçi aynı yerde hayatını kaybetmişti.

İş hayatına kum işletmeciliği ile başlayan Hamdi Eriş, Kazan ilçesindeki sanayi yatırımlarının önemli bir bölümünü elinde tutuyor. 12 Eylül'ün hemen ardından Milliyetçi Demokrasi Partisi'nde (MDP) yöneticilik yapan Eriş, 1991-1995 yılları arasında ANAP Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. Kazan'a hastane, komşu ilçe Saray'a da okul yaptıran "hayırsever" işadamının sahibi olduğu kum ocağında gerçekleşen iş kazalarının ise üstü örtülüyor.