Güler Zere için bir kez daha Taksim

Bugün serbest kalan Güler Zere ile dayanışanlar bu akşam yine Taksim'deydi.

Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Adli Tıp'tan gelen raporlar doğrultusunda affettiği Güler Zere'nin akşam saatlerinde serbest kalacağının öğrenilmesi üzerine, Güler Zere'ye Özgürlük Platformu Taksim Galatasaray'da bir eylem düzenlendi.

Eylemde Platform adına yapılan açıklamada, Zere'nin hastalık süreci anlatılırken, Platform bileşenlerinin her hafta Zere için buluştuğu belirtildi: "Güler Zere bir yılı aşkın süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyor. Her hafta Cuma günü, saat 19.30'da bizleri burada toplayan şey, başta Güler Zere olmak üzere tüm hasta tutuklu ve hükümlülerin sesi olmak, yaşama hakkı ihlal edilen, yok sayılan, unutturulmaya çalışanların sesini duyurmaktır."

"Adli Tıp Kurumu suç işledi"
Açıklamada, Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin Zere'nin ölümünden sorumlu olacağı vurgulanarak suç işlediği ifade edildi: "Adli Tıp Kurumu, diğer hasta tutuklu ve hükümlüler açısından standart oluşturmaktan çekinmekte ve tamamen siyasal iktidarın talimatıyla hareket etmektedir. Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce bilimsel kriterlere uygun bir karara varmaktan bahsederken, aslında 'hastalığın iyileşemeyeceği noktaya vardığını tespit ettik' demek istiyor. Haluk İnce'nin görevi, Güler Zere'nin ne zaman öleceğini tespit etmek değil, yaşama ihtimalini artırmaktı. Bunu yapmayarak suç işledi."

Güler Zere'ye Özgürlük Platformu şu parti, sendika ve devrimci kitle örgütlerinden oluşuyor: Anti-kapitalist, Barış ve Demokrasi Partisi, BDSP, Cem TV, Çağrı, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği, ÇHD, Demokrasi İçin Birlik Hareketi, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Hareket, DHF, DİP Girişimi, DTP, KESK Şubeler Platformu, EHP, EKD, Emekli-Sen 1-2-4 Nolu Şubeler, EMEP, Erol Zavar'a Yaşam Hakkı Koordinasyonu, ESP, Halkevleri, Halk Cephesi, Gülensu - Gülsuyu Derneği, Kaldıraç, Mücadele Birliği Platformu, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi, Partizan, PEN, SDP, SODAP, Sosyalist Feminist Kolektif, Sosyalist Parti, ÖDP, ÖMP, Özgürlükçü Sol Hareket, TAYAD, TKP, TÜM-İGD, UİD-DER.

(soL-Haber Merkezi)