Federal Mogul'da 90 kişi işten çıkarıldı

Otomotiv parçası üreten Federal Mogul fabrikasında 90 işçinin işine son verildi. Gerekçe sektördeki talep daralması.

soL (KOCAELİ) Otomotiv sektöründeki krizden etkilenen İzmit'teki Federal Mogul fabrikası, başta emeklilik süresi dolanlar olmak üzere 90 kişiyi işten çıkardı.
Otomotiv sektörünün dünyada yaşadığı kriz Türkiye'ye de sıçradı. İç piyasada satışlar durma noktasına gelirken, otomotiv sektöründe işten çıkarmalar da başladı. Otomotiv parçası üreten Federal Mogul fabrikası 90 kişiyi işten çıkarma gerekçesi olarak taleplerin daralmasını gösterdi.

Türk Metal örgütlü
Dereli ailesinin sahibi olduğu Federal Mogul'da, geçen ay iç ve dış piyasa talebinin giderek daralması üzerine işçi çıkarılması gündeme geldi. İşyerinde örgütlü Türk Metal Sendikası İzmit Şubesi ile işveren arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, çıkarılacak işçi sayısı 135'ten 90'a düşürüldü. Bu sayı içinde, emekliliği gelen 52 kişi de yer aldı. 38 kişi ise kendi isteğiyle tazminatlı çıkış aldı.

Şimdilik durduruldu
Türk Metal İzmit Şubesi Başkanı Yakup Yıldız, 800 kişinin çalıştığı firmada işten çıkarmaların durdurulduğunu bildirerek, "Ekonomik kriz günden güne büyüyor. Dünya piyasalarında da etkili olan krizden nasibimizi alıyoruz. Hükümet bir an önce önlem almalı ve daha fazla işten çıkarma olayları yaşanmamalı. Yani, krizin faturası, her zaman olduğu gibi yine emeğiyle geçinenlere çıkartılmamalı" dedi.