Direnişteki işçilerden birleşme çağrısı

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu tüm emek örgütlerine direnişleri birleştirme ve dayanışma ağını genişletme çağrısında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Deri-İş Tuzla Şubesi, TÜMTİS İstanbul Şubesi ve Basın-İş İstanbul Şubesinin çağrısıyla dün bir basın toplantısı düzenleyen Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu direnişleri birleştirme kararlılığını ortaya koydu. Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği'nde yapılan ve sendika temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında, tüm emek örgütlerine işçi sınıfına saldırılara karşı mücadeleyi birleştirme çağrısında bulunuldu.

Basın toplantısına katılan Desa Deri, Unilever ve E-Kart'ta direnen işçiler "Direne direne kazanacağız". "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Türk-İş uyuma işçine sahip çık" sloganları attılar.
Toplantıda konuşan Deri-İş sendikası sözcüsü Binali Tan sendikalarının Desa Deri'nin Düzce'deki fabrikasında çalışan 40 üyesinin 29 Nisan 2008 tarihinden itibaren, aynı firmanın Sefaköy'deki fabrikasında Emine Arslan'ın ise 3 Temmuz 2008 tarihinden itibaren direnişlerini sürdürdüklerini belirtti.

Basın-İş sendikası sözcüsü Levent Dinçer E-Kart işçilerinin 16 Haziran 2008 tarihinden itibaren işçilerin sendikal hakları için grevde olduklarını ifade etti. TÜMTİS sözcüsü Çayan Dursun ise Unilever firmasından sendikalı oldukları için atılan 83 işçinin 26 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Gebze'deki işyerleri önünde direnişi sürdürdüklerini hatırlattı. Unilever'in büyük bir firma olduğunu fakat kendilerinin de kararlı olduklarını ifade eden Çayan, sınıf dayanışmasının gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Direnişteki işçi kardeşinle 5 liranı paylaş"
Toplantıda, direniş ve dayanışmayı güçlendirmek için "Sendikal Hakları İçin Direnen Ve Grevde Olan İşçi Kardeşlerinle 5 Liranı Paylaş" kampanyasının başlatılması ve 27 Ağustos Çarşamba günü 14.00'te Unilever direniş yerinde Gebze'de kitlesel ziyaret ve basın açıklaması kararları basına duyuruldu. Toplantıda Liman-İş sendikasına bağlı Ambarlı Limanı'nda direnişlerini sürdüren işçilere yapılan saldırı kınanırken, Şubeler Platformu, amaçlarının Telekom grevindeki gibi bir dayanışma örneği sergilemek olduğunu belirtti.

Toplantıda tüm emek örgütleri 27 Ağustos Çarşamba günü Gebze Unilever'de yapılacak basın açıklamasına kitlesel olarak katılmaya çağrıldı.