ATV'de çalışanlara "işten atma" baskısı

Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdürmekte olan ATV'de, sendikalı çalışanlara, sendikadan istifa etmeleri konusunda ağır baskı uygulandığı belirtiliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdürmekte olan ATV'de, son 1 haftadır sendikalı çalışanlara, sendikadan istifa etmeleri konusunda ağır baskı uygulandığı belirtiliyor.Toplu sözleşme görüşmelerini ATV adına yürüten Hakan Karadere ile Şefik Çalık, sendika yetkilileri ile masada pazarlığı sürdürürken, bir yandan da ATV binası içinde sendikalı çalışanları "sendikadan istifa etmezlerse işten atmakla" tehdit ettikleri ifade ediliyor.

İşyeri temsilcisine tehdit
Dün Şefik Çalık'ın TGS'nin ATV işyeri temsilcisi Adnan Orun'u odasına çağırarak, kendisine sendikadan istifa etmesi için baskıda bulunduğu belirtiliyor. Orun'un istifa etmemesi halinde işten atılmakla tehdit edildiği, görüşmenin ardından Adnan Orun, fenalaştığı ve Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade ediliyor.

TGS'den uyarı
Gelişmeler nedeniyle TGS yöneticilerinin, işveren temsilcilerini sendikalı işçiler üzerindeki baskılar konusunda ciddi bir şekilde uyardığı, ATV yetkililerine, görüşmelerin bir an önce sonuçlandırılması, ATV çalışanlarına da birlik ve beraberliklerini korumaları yönünde çağrıda bulunulduğu ifade ediliyor.