Asgari ücret ortaoyunu devam ediyor

Asgari ücret belirleme ortaoyunu bir günlük ertelemeyle devam ediyor. 27 Aralık Perşembe gününe ertelenen komisyon toplantısında Türk-İş net asgari ücretin 1.025 TL olmasını talep ederken, DİSK ise aynı gün bu oyuna hayır demek için Çalışma Bakanlığı'na yürüyecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün gerçekleşmesi beklenen 4. toplantısı ertelendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen 4. toplantının Çalışma Bakanlığı'nın talebiyle perşembe gününe ertelendiğini kaydetti. Bir önceki toplantıda hükümetin zam oranının yüzde 3+3 olduğunu ifade eden Ağar, “Bu oran bizim için uzlaşılabilir değil. Biz, devletin kendi kurumu olan TÜİK'in Kasım ayı hesaplaması olan aylık net 1.025 TL asgari ücret ve üzerine enflasyon artışı talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

DİSK, Çalışma Bakanlığı'na yürüyecek
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda emekçileri temsil eden Türk-İş halen 739,79 TL olan net asgari ücretin 1.025 TL olmasını ve ayrıca enflasyon zammı eklenmesini talep ederken, DİSK ise asgari ücret belirleme ortaoyununa hayır diyecek.

DİSK, asgari ücretin belirlenmesi için antidemokratik bir oluşumla toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışanları sefalet ücretine mahkûm etmesini, 27 Aralık 2012 Perşembe günü Çalışma Bakanlığı önünde yapılacak eylemle protesto edecek.

(soL- Haber Merkezi)