Ankara'da emekçiler yolsuzlukların hesabını sordu

“Bu pisliği halk temizleyecek” sloganıyla çağrısı yapılan “Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” Ankara’da yapıldı.

(soL-Ankara)KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin, “Bu pisliği halk temizleyecek” sloganıyla çağrı yaptığı “Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” Ankara’da başladı.

Katılımın yoğun olduğu mitingde, Hipodrom'dan alana yürüyen on binlerce emekçi Sıhhiye Meydanı'nı doldurdu.

'AKP yolsuzlukları gizlemeye çalışıyor'
Alana girişlerin tamamlanmasının ardından kürsü konuşmaları başlarken, ilk konuşmayı KESK Başkanı Lami Özgen yaptı.

Özgen, "Hangi taşı kaldırsak altından yolsuzluğun, kokuşmuşluğun, kirliliğin sahipleri AKP ve Cemaat çıkıyor. Çürüyen düzen kurumları bir bir dökülüyor. Anayasa ve yasalar rafa kaldırılıyor. Bütün devlet kurumları tek kişinin iki dudağı arasından çıkan talimata göre harekete geçiyor. Bir iktidar ortaklığı çatırdarken yeni ittifaklar dizayn ediliyor" diye konuştu.

Başbakan'ın padişah yetkileri kullanarak fiili sıkıyönetim uyguladığını ifade eden Özgen, "AKP bir yandan yolsuzluk dosyalarını gizlemeye, bir yandan faşizmi tahkim etmeye çalışıyor" dedi.

'Türkiye çete savaşlarıyla yönetilemez'
Lami Özgen'in ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ise Türkiye'nin saray kavgaları ve çete savaşları ile yönetilemeyecek bir ülke olduğunu ifade ederek, "Bu pisliği halk temizler. Çünkü iktidardaki her saray kavgasında çalınan bizim ekmeğimizdir. Tepemizdeki her çete savaşında gasp edilen bizim alınterimizdir. Ayakkabı kutularından çıkan bizim alınterimizdir, bizim emeğimizdir. Bir ayakkabı kutusundan çıkan 10 bin asgari ücrettir" diye konuştu.

"Halk ayakta ve Haziran ayıdan beri bu yağma düzenini, bu zulüm düzeni sallıyor" diyen Beko, Haziran direnişi ile beraber AKP iktidarı için “dediğim dedik, çaldığım düdük” devrinin sonuna gelindiğini ifade etti.

Kani Beko'nun ardından TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan da birer konuşma gerçekleştirdi.

Mitinge çağrıyı yapan sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra siyasi partiler, mahalle forumları, taraftar grupları, LGBT ve kadın örgütleri de katılım gösterdi.

Miting boyunca, "Hırsız var", "Din, iman dediler, memleketi yediler", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Bu pisliği devrim temizler", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.