Van'da okul satışına protesto

TKP Van İl Örgütü , Van merkezde yer alan ve arazisi il özel idaresince satışa çıkarılan Atatürk İlk Öğretim Okulu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

21.04.2010 Tarihinde Atatürk İlk Öğretim Okulu arazisi Van İl Özel İdaresince ihale edilip yerine alışveriş merkezi yapılacak. Bu arazi satışı ise okulun fiilien kapanması anlamına gelecek. Van halkının da tepki gösterdiği bu satışa ilişkin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Önünde bulunduğumuz Atatürk İlköğretim Okulu arazisi bugün ihale yoluyla satışa çıkarılıyor. Kentimizin en eski okullarından olan 1956 yılından beri çocuklarımızın eğitim gördüğü bu okul arazisi bugün ihale masasında oturan AKP prenslerinin iştahını kabartmaktadır. Bugün öğretmen ve okul eksikliğinden üç çocuğumuzdan biri eğitim hakkından mahrum kalırken, atanamayan binlerce öğretmen varken Milli Eğitim Bakanlığı, bütün kararlarını her zamanki gibi zenginleri düşünerek vermiş ve Van Atatürk İlk Öğretim Okulunun arazisinin satılmasına göz yummuştur. Van İl Özel İdaresi ise bu satış kararını gözünü kırpmadan almıştır. Asli görevlerinden biri ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapımı, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasını iken bugün İl Özel İdaresi bu görevlerinin tam tersini yapmaktadır. Arkamızdaki okulun arazisi için kurtlar sofrası İl Özel İdaresinde kurulmuştur. Peki bu değerli okulumuz neyin karşılığında ihale edilmektedir? Biz hemen söyleyelim, belki içinden yüzlerce öğretmen, doktor, hukukçu ve emekçi çıkarmış bu okulumuzun arazisi satılacak ve yerine bir alışveriş merkezi yapılacaktır. Bu satışla AKP yine her zamanki gibi halkımızla dalga geçmektedir. Her üç kişiden birinin işsiz olduğu, gençlerimizin sokaklarda yarı aç yarı tok gezdiği, işçisinin günde on iki on üç saat çalıştığı kentimizde okullarının yerine geçen alışveriş merkezi kimin işine yarar sormak istiyoruz. Vanlı emekçilerin ancak karşısına geçip seyredecekleri lüks alışveriş merkezi AKP ‘nin Vanlı zenginlere bir hediyesi olacaktır."

Basın açıklaması “Onlar yine Van yatırım yapıyoruz diyecekler, şu kadar işsize iş bulacağız deyip her zamanki yalanlarına devam edecekler. Bugün kapatılan her okul, satılan her kamu kuruluşu yatırım değil halkın cebindeki çalmaktır. Van halkını da bu yalana ortak etmeye inandırmaya çalışacaklar. Bugün sizin aracılığınızla Van halkına sesleniyoruz. Değerli Van halkı, bugün buradaki okula çocuklarımızı gönderebiliyorduk. Yarın bu okulun yerine lüks bir alışveriş merkezi inşa edilecek. Peki kaç kişi bu alışveriş merkezinin kapısından içeri girebilecek? Bugün belediye garajında kamu hizmeti yapılırken yarın garajın yerinde beş yıldızlı bir otel inşa edilecek. Peki bugün kaç Vanlı beş yıldızlı otellerde konaklayabiliyor Kendi emeğimizi, kentimizi, yağmacıların, hırsızların, Amerikancıların insafına bırakmayalım. Bizler TKP Van İl Örgütü olarak bugün yapılan bu peşkeşi unutmayacağımızı, hesabını sormak için bu yağma planının takipçisi olacağımızı, bu yağmayı durdurmanın boynumuzun borcu olduğunu bütün Van halkına duyuruyoruz” cümleleriyle sona erdi.
(soL-Haber Merkezi)