TKP'den cepheleşme ziyaretleri

Türkiye Komünist Partisi cepheleşme çağrısını görüşmek üzere Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nu (ABF) ziyaret etti .

Genel Başkan Erkan Baş, Merkez Komite üyeleri Kaya Güvenç ve Metin Uçak'tan oluşan TKP heyeti TMMOB ve ABF Başkanları ile cepheleşme çağrısını görüştü.

TKP heyeti ilk olarak TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle Türkiye’nin içine sokulduğu durum ve çözüm yollarını görüştü. Geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşılan cepheleşme çağrısının anlatıldığı görüşmede Mehmet Soğancı da zaman zaman emek örgütlerinin de Türkiye’de solun yeniden güçlenmesi için eylem ve güç birliği yaptığını, TMMOB’un bunların içinde yer almak konusunda her zaman istekli olduğunu belirtti. Soğancı, Türkiye’de emeğe dönük saldırıların tümünün TMMOB’u da kapsadığını ve bu saldırılara ancak birlikte karşı çıkılabileceğini ifade ederek, cepheleşme çağrısından memnuniyet duyduğunu ve MYK toplantısında değerlendireceklerini söyledi.

ABF ziyaretinde ise TKP heyeti cepheleşme çağrısını anlatarak bu çağrının Alevi yurttaşların mücadelesini de katarak ancak gerçek amacına ulaşabileceğini belirtti. ABF Başkanı Ali Balkız, ortak mücadele olmaksızın solun yeniden güçlenemeyeceğini, tüm solcu yurttaşlarımızın buna katılması gerektiğini ve AKP ile ancak böyle mücadele edilebileceğini ifade ederek, ‘TKP ile meydanlarda bir araya gelmekten son derece mutluyuz, bunu tüm solu kapsayacak şekilde genişletmeyi yararlı buluyoruz’ dedi.

TKP heyeti ziyaretlerinin ikinci gününde KESK ve Türk Tabibler Birliği merkez kurulları ile görüşecek.

(soL - Ankara)