TKP'den Binali Yıldırım'a "Solu bitirdik" yanıtı

Türkiye Komünist Partisi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Yollarda sollamayı, Türkiye’de solu bitirdik" açıklamasına yanıt vererek, "Trafik kazalarının olmadığı bir Türkiye ne kadar hayalse, 'solun bitirildiği' bir Türkiye de o kadar hayaldir. 'Solu bitmiş Türkiye' AKP’nin düşüdür" dedi.

Türkiye Komünist Partisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"AKP’nin rüyası: “Solu bitmiş Türkiye”
AKP’yi uykusundan uyandırmaya var mısınız?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Polatlı’da Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun açılışında konuşmuş ve “yollarda sollamayı, Türkiye’de solu bitirdik” demiş. Trafik kazalarının olmadığı bir Türkiye ne kadar hayalse, “solun bitirildiği” bir Türkiye de o kadar hayaldir. “Solu bitmiş Türkiye”, AKP’nin düşüdür.

Ulaştırma Bakanı, Polatlı’daki Hızlı Tren İstasyonu açılışında, “Bölünmüş yollarla trafikte sollamayı bitirdik. Hizmetlerimizle de Türkiye'de solu bitirdik” demiş. Bakan Yıldırım, Devlet Demiryolları’nın pek çok hizmeti AKP hükümeti tarafından özelleştirildikten ya da tasfiye edildikten sonra, propaganda amacıyla alelacele yapılan hızlı trenlerde gerçekleşen kazalarda yaşamını yitiren onlarca yurttaşımızı unuttuğumuzu varsayarak, pişkin pişkin “solu bitirdik” diyor. Yıldırım, esasen hayal ettikleri, düşledikleri Türkiye’yi anlatıyor.

Çünkü “solu bitmiş Türkiye”, AKP propaganda yapabilsin diye hızlı tren kazalarında can veren insanlarımızın unutulduğu, yok sayıldığı bir Türkiye hayalidir. “Solu bitmiş Türkiye”de, Tayyip Erdoğan’ın sultanlığının önündeki bütün engeller kaldırılmış olacak. “Solu bitmiş Türkiye”de, daha nice torba yasalarla emekçilerin başına yeni çoraplar örülürken kimsenin gıkı çıkmayacak. “Solu bitmiş Türkiye”de, devlet meselelerinde “ulemaya danışmak” normal sayılacak. Aydınların, gazetecilerin uydurma gerekçelerle tutuklanmasına dahi lüzum kalmayacak, çünkü “solu bitmiş” bir Türkiye’de aydınlar, ilericiler de “bitmiş” olacak. “Solu bitmiş Türkiye”de, hilafeti geri getirmenin “Müslüman dünya üzerindeki etkimizi ne kadar artıracağı”nın propagandası yapılabilecek. “Solu bitmiş Türkiye”de, Alevilerin, Kürtlerin, gençlerin taleplerini polis gazıyla bastırmaya lüzum kalmayacak, çünkü toplumsal muhalefet bütünüyle bastırılmış, yok edilmiş olacak. “Solu bitmiş Türkiye”de, işbirlikçilik, Amerikancılık bütünüyle meşru sayılacak işgal destekçiliği, komşu halklara yönelik tecavüz, patronların “yeni pazarlara ulaşıyoruz, ne güzel” naralarıyla kutsanacak Mehmetçik, seve seve emperyalizmin emrinde ölüme yollanacak. “Solu bitmiş Türkiye”de, Sultan, tebasına dilediğince hakaret edebilecek, kimse ondan hesap sormaya cüret edemeyecek.

“Solu bitmiş Türkiye”, patronların, gericilerin, emperyalizmin arzuladığı, düşlediği Türkiye’dir. “Solu bitmiş Türkiye”, emekçilerin hayatının tam anlamıyla cehenneme dönüştüğü bir Türkiye’dir.

Bunların hepsi hayal!.. Bunların hepsi, sadece onu dile getiren Binali Yıldırım’ın değil, AKP takımının bütününün hayali!.. Dokuz yıldır esasen bu hayalin peşinde koşuyor, bu hayali gerçekleştirmek, toplumda piyasacılığa, işbirlikçiliğe, dinci-faşizme karşı direnci kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Dokuz yıldır yaptıklarını, 12 Eylül’den bu yana sola karşı yapılanların birikimi üzerine kuruyor, o birikime yaslanıyorlar. Yani aslında son 30 yıldır “solu bitirme” hayalinin peşinde koşuyorlar.

Çok mesafe kat ettiklerini inkar edemeyiz. Ancak bütün iktidar olanaklarına, ABD’sinden AB’sine kadar emperyalist odakların desteğine rağmen, 30 yılda “solu bitirmeyi” başaramadıkları da bir gerçek.

Solu bitiremezler çünkü eşitsizliğin, sömürü ve baskının hakim olduğu bir düzende, sol her zaman kurtuluş umudunu, yeni bir hayat umudunu temsil eder. Solu bitiremezler çünkü Türkiye toplumunda AKP gericiliğine karşı direnen, onu kabullenmeyen geniş kesimler her zaman olacaktır.

İyi ki böyledir. Çünkü yegane umut, boyun eğmeyen insanlarda, yani soldadır.

AKP’ye boyun eğmeyenler, onu bu karanlık uykudan uyandırmalıdır. İnsanların eşit, özgür, kardeşçe yaşadıkları bir Türkiye’yi arzulayanlar, böyle bir Türkiye’nin kurulabileceği konusunda umudu yeşertenler AKP’yi uykusundan uyandırmaya, bu karabasana bir son vermeye var mısınız?

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez"

(soL - Haber Merkezi)