TKP'den 'Bahçelievler' açıklaması

Türkiye Komünist Partisi Bakırköy İl Örgütü, dün gece Bahçelievler'de halka yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Bakırköy İl Örgütü, dün gece Taksim Gezi Parkı eylemine yapılan faşist saldırı ile ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada şunlar söylendi:

"28 Mayıs günü Taksim Gezi Parkı yıkımına karşı çıkan halkımıza polisin sert müdahalesiyle başlamış olan direnişimiz günlerdir tüm Türkiye’de devam etmektedir. İstanbul’un bütün semtlerinde her gün binlerce insanın sokaklara dökülmesiyle ‘Hükümet İstifa’ talebi binlerce ağızdan haykırılmaktadır.

08.06.2013 tarihinde AKP’ye boyun eğmeyen Bahçelievler halkının yapmış olduğu yürüyüşe eli bıçaklı bir kişi saldırmış ve yine aynı yerde bulunan ‘Londra Kafe’ adlı mekandan çıkan 20 kişi halkın üzerine yürümüştür. Olayda 5 yurttaşımız saldırganlar tarafından yaralanmıştır. Polis merkezinde hem şikayetçi hem tanıkların verdiği bilgilere göre, teşhis tutanağında, saldırganların kullandığı aracın plakasının verildiği halde aracın plakasının belirlenemediği ve gerçekte saldırıya uğramış olan grubun Londra Kafe’ye saldırdığı yazmaktadır. Saldırı esnasında saldırgan grubun elebaşı olan ve bıçakla bir genci yaralayan şahıs polis odasında iken, teşhis işlemi esnasında teşhise tabi tutulmadan salıverilmiştir. Yine teşhis esnasında teşhise tabi tutulanların fotoğraflarının çekilmesi ve çekilen fotoğrafların teşhis tutanağına eklenerek teşhis edilen şahıslar üzerinde herhangi bir şüpheye mahal verilmemesi gerekirken, polisin herhangi bir fotoğraf çekmediği ve dolayısıyla teşhis tutanağında da fotoğraf bulunmadığı tespit edilmiştir. Avukatların itirazlarına karşı polislerin ‘biz böyle çalışıyoruz ister kabul edersiniz ister çekip gidersiniz’ demesi ise ayrı bir hukuk skandalına imza atılmıştır. Halkın üzerine salınan bıçaklı barbarlar, halkımızın onurlu direnişini tehdit edenler tarafından korunmak ve gizlenmek istenmektedir.

Dostlar,

Halkın günlerdir devam eden direnişine birilerinin ve başta AKP hükümeti’nin tahammülsüzlüğü ortadadır. Türkiye halkı faşist ve gerici politikalara karşı ayağa kalkmış ve AKP’nin planlarını altüst etmiştir. Bizler hukuksuzluğun kol gezdiği ülkemizde bu aciz ve faşist saldırılara boyun eğmeyeceğimizi cümle aleme günlerdir zaten ilan etmiş durumdayız. Onurlu Bahçelievler halkını bu tür saldırılarla susturabileceklerini sanıyorlarsa tekrar yanılıyorlar!

Bahçelievler halkı AKP Faşizmine boyun eğmeyecek!"

(soL - Haber Merkezi)