TKP: 'Gel, yavaş gel, yerler yaş'

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada CHP'nin Ankara'da Mansur Yavaş'ı aday gösterme ihtimaline yanıt olarak "Bir parti eğer en hafifinden bile 'solcu' olacaksa sağcılık yaparak değil, sağ seçmenin fikrini değiştirerek, onu solcu yaparak oy alabilir ve o oyla iktidar olabilir" dendi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yayınlanan "TKP Diyor ki" bülteninin bugünkü sayısında şöyle denildi:

"Gel yavaş gel, yerler yaş"

Sağcı aday gösterelim diyenler sağ seçmenin oyunun değil, egemen güçlerin onayının peşindedir.

Ankara'da bir MHP'liyi Gökçek'in karşısına çıkarmanın yollarını arayanlar var.

Mansur Yavaş'ın adaylığa aday olma hali bile CHP'yi karıştırmış durumda. "Sağcıları başkan seçtirmek için mi partimize sol diyoruz" sorusu soruluyor.

"Sağcıları aday göstererek sağ seçmenden de oy alırım" demagojisi, "sağcıları aday gösterecekseniz, sağ seçmenin oyuyla yetinirsiniz" cevabına çarpıyor.

"İktidar olabilmek için sağ partilerin seçmenini de ikna etmeli, onların da oyunu almalıyız" bir demagojidir.

Çünkü, bir parti eğer en hafifinden bile "solcu" olacaksa sağcılık yaparak değil, sağ seçmenin fikrini değiştirerek, onu solcu yaparak oy alabilir ve o oyla iktidar olabilir. Hesap budur.

Ortada bir hesap hatası olduğu ise düşünülmemelidir. Burda kasıt vardır. Kasıt da sağ seçmenin oyunu alma değil, egemen güçlerin onayını alma kastıdır.

"Sağcı aday gösterelim ki, ABD emperyalizmi, yabancı sermaye, AB'nin aristokrat sözde sosyalistleri, yerli tekeller bizden korkmasın, bize de eyvallah desin." Asıl kasıtları budur.

CHP, böyle iktidar olur mu? Neden olmasın? Vaşington "gel gel" ediyor bir süredir: ABD'nin izni, Cemaat'in kavliyle bu şekilde Kılıçdaroğlu da iktidar koltuğuna oturabilir.

Ama bu şekilde iktidar olana halk, Tayyip'e nasıl davranıyorsa öyle davranır.

Nasıl seslenmişti Haziran direnişi Tayyip'e: Gel, yavaş gel, yerler yaş...

//-->