TKP Federal Almanya ve Avusturya örgütlerinden Sinop ve Samsun açıklaması

Türkiye Komünist Partisi Federal Almanya ve Avusturya örgütleri, HDK heyetine ve TKP Samsun İl binasına yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Sinop ve Samsun’da yaşanan saldırıların ardından TKP Federal Almanya Örgütü ve Avusturya örgütü ortak bir basın açıklamasu yayınladı.

Açıklamada saldırılara tepki gösterilirken şu ifadelere yer verildi:

Türkiyeli sol, ilerici ve devrimci kamuoyuna duyuru!

Aralarında BDP Milletvekillerinin de bulunduğu HDK (Halkların Demokratik Kongresi) yöneticilerinin Karadeniz bölgesinde yapmayı planladıkları ve 18 Şubat 2013'de Sinop'tan başlatılan toplantıya yönelik alçakça bir kampanya yürütülmektedir. HDK'lilere yönelik bu faşist provokasyon, (19 Şubat 2013) TKP Samsun İl Binasının kuşatmaya alınıp, içerideki devrimcilerin linç edilmesine kadar götürülmüştür.

Hemen hemen aynı saatlerde KESK'lilere karşı gaz bombasıyla saldıran polis, Samsun ve Sinop'taki faşist güruha karşı şefkatli bir müsamaha göstermiştir. Sol, sosyalist kamuoyu açısından çok bildik olan bu tutum, hiçbir anlamda yeni değildir. Her defasında devlet tarafından organize edilen bu provokasyonlar, Madımak'ta Alevilere ve solculara yapılan katliamın bir devamı olarak görülmelidir.

Osmanlı'da oyun çoktur, biliriz. Ama ABD güdümündeki kapitalist Türkiye'de de daha az değildir. Devletin sahibi AKP, tüm bu olup bitenlerden haberdar değilmiş gibi davranmaya çalışmaktadır.

Dillerinde “barış”, ellerinde ise “kılıç” bulunmaktadır! 'İki saatte Atina'da' olacağını utanmazca yineleyen ırkçılar ile 'iki hafta içinde Şam'daki Emevi Camii'nde namaz kılanlar', nedense Sinop'ta, Samsun'da üç-beş çapulcuyu dağıtamamaktadır. Biz çok iyi biliyoruz ki, sivil polisler ve MHP'li, BBP'li faşistlerle bu güruhu oluşturmuşlardır. İmanlı AKP gençliği de cabası...

Amaç sola, sosyalizme alan açtırmamaktır.
Amaç, bu ülkede eşitlikten, özgürlükten yana bir düzenin kurulması çabalarını provoke etmektir.
Amaç, emekçilerin birliği ile halkların kardeşliğini engellemektir.

Saldıranların kimliğini çok iyi biliyoruz. Ya saldırılanlar?
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in söylediği gibi: “ Bugün TKP binasına saldırı düzenleniyor. Buna rağmen TKP, Halkevleri, ÖDP ve dost siyasi örgütler bizim bu buluşmamıza katkı sunmak için seferber olmuşlardır.”

Evet, saldırılanların da kimliği açık seçiktir. Saldırılanlar, ülkemizi kurda kuşa yem etmek istemeyen komünistler, duyarlı devrimciler, eşitlik talebinde bulunan Kürtler ve Alevilerdir...
TKP'dir, ÖDP'dir, Halkevleri'dir, EMEP'dir, HDK'dir, BDP'dir...
Yani Türkiye'nin bağımsızlıkçı, eşitlikçi, aydınlanmacı birikimidir...

Türkiyeli bütün devrimcileri, aydınları, sol ve ilerici güçleri,
faşistlerin bu saldırılarına karşı ortak şekilde hareket etmeye çağırıyoruz.

Yaşasın halkların birliği ve ortak mücadelesi!

Faşizme karşı omuz omuza!

TKP Federal Almanya Örgütü
TKP Avusturya Örgütü

(soL - Haber Merkezi)