'Tayyip'in rekortmen olduğu doğrudur'

Türkiye Komünist Partisi her akşam 20:00'da yayınladığı bültende bugün, "Ey AKP’liler, seçimlere 11 yıllık icraatlarınızdan şişinerek bahsedip, anlamsız göstergeleri başarı diye yutturmaya çalışarak gireceksiniz, bu belli: Ama her seferinde gerçekleri yüzünüze çarpacağız" dedi.

TKP tarafından bu akşam yayınlanan bülten şu şekilde:

TKP DİYOR Kİ:

Tayyip’in rekortmen olduğu doğrudur

Boş övünmeler giderek açığa çıkan gerçekleri gizleyemez

Başbakan yine konuştu. Yine ekonomiyle ilgili ve yine şehir efsaneleri ortalığa saçıldı. İhracat rekorları kırmışlar, döviz rezervleri en yüksek seviyeye çıkmış. Zaten tüneller, köprüler, AVM’ler, villalar da yapmışlardı. Dünyanın en pahalı yakıtıyla çalışan, borçla alınan arabaları park edecek yer kalmadı. Hem hızlı trenleri ne kadar da hızlıydı.

Yaptılar mı, yaptılar!

Bunlar boş övünmelerdir. Gerçek şudur: Son 11 yılda özel sektör dış borcu dolar cinsinden 5.7 kat artmıştır. Uluslararası yatırım pozisyonu tarihte olmadığı kadar bozulmuştur (400 milyar dolar ekside). Tasarruflar son derece yetersizdir. Yaklaşık olarak, OECD ortalamasının yarısından biraz fazla, Çin’in ise üçte biri kadar tasarrufla kalkınma nerede görülmüştür?

Tarihte benzersiz dış ticaret açıkları verilmekte, sürekli yüksek seyreden cari açık risk oluşturmaktadır. Halk harcanabilir gelirinin yarısından fazlasını bankalara borçludur. İşsizlik hem yüksek, hem yaygın, hem de bölgeler arasında, kuşaklar arasında son derece eşitsizdir. Bir avuç patron kâr rekorları kırarken, halkımızın payına yoksulluk, adaletsizlik, işsizlik, kabarık faturalar ve borç yükü düşmektedir.

Ekonominin gerçek rekorları böyle. Ya diğer rekorlar? Rekorlardan bahsedeceksek hapisteki gazeteci rekorlarını, iş kazasında ölen emekçilerin rekor sayılara ulaşmasını, kadınlara yönelik saldırıların rekor kırmasını ne yapacağız?

AKP’ye sadece siyasi açıdan, sadece ideolojik açıdan, sadece kültürel açıdan da karşı olunabilir. Ama iktidar bununla da yetinmemiş, kısa dönem uğruna bu ülkenin ekonomik geleceğini de ipotek altına almıştır. Son on yılda yapılanlar gelecek on yılı bizden çalıyor. AKP’nin bu kadar dış kaynak girişine, borçlanmaya rağmen ekonomide de bir başarısı yoktur. Şu anda Türkiye ekonomisi dünyanın en kırılgan, krize en açık ülkeleri arasında ilk beşte yer alıyor.

Ey AKP’liler, seçimlere 11 yıllık icraatlarınızdan şişinerek bahsedip, anlamsız göstergeleri başarı diye yutturmaya çalışarak gireceksiniz, bu belli: Ama her seferinde gerçekleri yüzünüze çarpacağız.

.

//-->