Solcu Liseliler, Şahabettin Bakırsan kütüphanesi açtı

TKP Bakırköy İlçe Binası’nda "Gelenekten Geleceğe Şahabettin Bakırsan Kütüphanesi" kuran Solcu Liseliler, Bakırsan'ın yakın dostu ve mücadele arkadaşı Avni Sevinç'in katıldığı etkinlikle kütüphaneyi açtı.

Solcu Liseliler, Türkiye Komünist Partisi Bakırköy İlçe Binası’nda Gelenekten Geleceğe Şahabettin Bakırsan Kütüphanesi kurdu.

Solcu Liselilerden konuya ilişkin yaptığı "Bizler, Solcu Liseliler olarak geleceği inşa ediyoruz" başlıklı açıklama şu şekilde:

"Ülkemizde son 10 yıldır kitapların yasaklandığı, basılmamış kitapların bile toplatıldığı, kütüphanelerin kapatılıp yerine camilerin, mescitlerin yapıldığı bir süreçten geçiyoruz. AKP iktidarı okumayan, her şeye biat eden, ezberci zihniyete sahip bir nesil olarak yetişmemizi istiyor.

Bizler buna karşı çıkıyoruz. Okuyan, tartışan, ülke meselelerine kafa yoran, geleceğine sahip çıkan bizler, kütüphaneler açmaya, Türkiye’nin aydınlık yüzleri olmaya devam edeceğiz.

Girdiğimiz bu yolda, yıllardır devrimci mücadele veren Şahabettin Bakırsan’ın yolumuza ışık tutan birikimiyle, “Gelenekten Geleceğe” Şahabettin Bakırsan Kütüphanesi’ni kurduk ve bu sayede yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Aydınlık Türkiye’yi biz kuracağız!"

Kütüphanenin açılışına yıllarca Şahabettin Bakırsan ile beraber parti içinde devrimci mücadele vermiş ve son anına kadar yanında olmuş, aynı zamanda yakın dostu Avni Sevinç de katıldı. Oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen ve böyle bir olaya tanıklık ettiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Sevinç, gençleri tebrik ettikten sonra Şahabettin Bakırsan’ın hayatından kesitler anlattı. Sevinç, Bakırsan’ın, hayatının hiçbir anında mücadeleden yılmadığını ifade ettikten sonra Nazım Hikmet’le hapishanede geçen dostluğuna da değindi.

(soL - İstanbul)