SDP ve TÖP’lü tutuklulara engellemeler tepki görüyor

Dört aydan fazla süredir tutuklu bulunan SDP ve TÖP üyelerinin görüşme taleplerinin reddedilmesine karşı çıkan siyasi parti ve örgüt temsilcileri, tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istediler.

Siyasi parti başkanları ve bazı örgüt temsilcilerinin SDP'nin tutuklu olan Genel Başkanı Rıdvan Turan ve TÖP sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etme taleplerinin reddedilmesi, Taksim Hill Otel'de yapılan açıklamayla protesto edildi.

Aralarında ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, İSP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Göllü, BDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, SDP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Mert, SGP Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Türkiye Gerçeği Dergisi sözcüsü Mehmet Gümüş, TÖP sözcüsü İbrahim Halit Elçi, TKP MK üyesi Erkan Baş ve Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Silivri 4 No'lu L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve TÖP sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu'yla açık görüş yapmak için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. Ancak başvuru, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik gerekçe gösterilerek reddedildi.

Konuyla ilgili bugün yapılan açıklamada EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, 21 Eylül 2010 tarihinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda SDP ve TÖP yöneticileri ve üyelerinin bir komplo sonucu, Devrimci Karargah örgütüyle ilişkileri olduğu iddiasıyla tutuklandıklarını belirtti. "Devletin yargısı, dört ayı aşan süredir tutukluluk durumlarının ne olacağı, davanın seyrinin nasıl olacağı, iddianamenin nasıl ve ne zaman hazırlanacağı hakkında hiçbir bilgi vermemektedir" diyen Uzun, bu hukuksuz ve haksız sürece karşı mücadeleyi büyütmek için 'Sıra Kimde İnisiyatifi'ni kurduklarını bildirdi.

Sibel Uzun, Turan ve Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etme taleplerinin reddedilmesini "keyfi bir uygulama" olarak değerlendirdi. Tuncay Özkan'ın yine Silivri Cezaevi'nde kendi partisinin merkez kuruluyla toplantı yaptığını hatırlatan EHP Başkanı, sosyalist, devrimci ve demokratik güçlerin bu hakkı kullanmak istemelerinin ise engellendiğine dikkat çekti.

Toplantıda diğer örgüt temsilcileri de birer konuşma yaparak, uygulamayı protesto ettiler ve tutukluların serbest bırakılmalarını istediler.

(soL - Haber Merkezi)