ÖDP 'Birleşik Devrimci Merkez' için çağrı yaptı

ÖDP'nin Ankara'da yapılan son Parti Meclisi toplantısında AKP-Cemaat koalisyonu ile yeni bir rejim inşa edildiği belirtilerek, devrimci-sosyalist hareketin tüm öznelerine yönelik olarak meclis tarzında örgütlenen 'Birleşik Devrimci Merkez' çağrısı yapıldı.

ÖDP Parti Meclisi, 9-10 Temmuz 2011’de Ankara’da toplandı. Basına verilen bilgide, toplantıya Sincan F-Tipi cezaevinde tutuklu bulunan Ozan Sürer katılamadığı belirtildi. Ayrıca, Hopa'daki polis saldırısının ardından başlayan operasyonlar kapsamında son olarak parti üyesi Eda Dişkaya'nın da Adana'da gözaltına alındığı kaydedilerek, toplumsal muhalefete karşı yürütülen sindirme ve baskı operasyonlarını kınandı ve Hopa tutuklularının serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

"Çağrımızdır" başlıklı Sonuç Bildirgesi'nde şöyle denildi:

Parti Meclisi'miz seçim sonrası ortaya çıkan ülke gerçeğini, devrimci-sosyalist hareketin geleceğini tartıştığı toplantıda devrimci-sosyalist hareketin ortak mücadele zeminini inşa etme noktasındaki çabalarını bir çağrıya dönüştürmüş aynı zamanda Partimizin ideolojik-politik-örgütsel anlamda köklü bir yeniden yapılanma sürecinde bir adım daha atma kararlığını ortaya koymuştur.

Birleşik Devrimci Bir Merkezi Birlikte Kuralım!
AKP-Cemaat Koalisyonu eliyle bir yanıyla dini muhafazakârlaşmaya diğer yanıyla neoliberal sömürü politikalarına dayanan yeni bir rejim inşa edilmiştir. Bu yeni sömürü düzeni karşısında toplumsal muhalefetin tüm dinamiklerinin, devrimci-sosyalist hareketin tüm öznelerinin ortak bir mücadele zemininde bir araya gelmesi tarihsel bir sorumluluktur.

ÖDP bu anlayışla, düzenin köklü bir eleştirisine dayanan bir mücadele programı ışığında toplumsal muhalefetin bütün dinamiklerine açık meclis tarzında örgütlenen ‘Birleşik Devrimci Merkez’ için çağrı yapmaktadır.

Yeniden Kuruluş İçin Dostlarımıza Çağrımızdır
Partimiz 6. Kongre ile birlikte girdiği politik-örgütsel yeniden yapılanma sürecini önümüzdeki dönemde 'Tüzük Konferansı' ile sürdürecektir. 'Tüzük Konferansı', liberal-muhafakazar hegemonya karşısında devrimci siyaset çizgisinin güçlendirilmesi toplumsal/sınıfsal bağların geliştirilmesi noktasında yeni bir mücadele, örgütlenme anlayışı ve çalışma tarzı ile devrimci bir yenilenme sürecinde bir adım ileriye adım atılması için bir tartışma süreci olacaktır.

İnanıyoruz ki, yarının kurucuları, kalplerinin közü kararmamış inançlı ve yürekli devrimciler olacaktır. Bunun için bu gün yaşanan küresel kapitalizmin yıkımına ve emperyalist tahakküme karşı şimdi daha güçlü daha kararlı ama bu kez yarını bugünden kurmanın heyecanıyla birlikte yürümeye davet ediyoruz.

(soL-Haber Merkezi)