Liseli Meclisleri Erdal'ı andı

Erdal Eren'in idam edilişinin 33. yılında, Liseli Meclisleri tüm yurtta anmalar gerçekleştirdi.

(soL-Haber Merkezi) Liseli Meclisleri adına kaleme alınan mektup şöyle

"Bugün 13 Aralık.
Erdal Eren’in bedeninin aramızdan ayrıldığı gün.Onun fikirleri hep benle ve benim gibi nice 17 ile.
Erdal Eren benim sıra arkadaşım. Biz hala onunla yazıyoruz, okuyoruz, konuşuyoruz, ders çalışıyoruz.
Erdal Eren benim yol arkadaşım, yoldaşım. Ben ve diğer nice 17 Erdal ile birlikte yürüyoruz karanlığın üstüne. Biz Erdal Eren’le kol kolauız, omuz omuzayız. Birlikte yeyip-içiyoruz, birlikte sokaklarda koşuyoruz. Erdal benim ve diğer nice 17’nin gürleyen sesinde, parıldayan gözlerinde, kalbinde, beyninde can buluyor. Biz her nefes alıp verişimizde Erdal Eren’e ve kavgamıza can veriyoruz.
Bugünlerde de senin gibi suçu olmayan yaşı küçük, yüreği ve fikirleri büyük olanlara zarar vermeye çalışıyorlar. Berkin Elvan hala hastanede Erdal. Hala hakkını arayanın canını yakmaya çalışıyorlar. Hala doğruyu söyleyene bedel ödetmeye çalışıyorlar. Hala ceplerini dolduruyorlar Erdal.
Ama senin yaşadıkların bana ve diğer nice 17’ye cesaret veriyor. Sana söz veriyorum:
Senin kavgan benim, Berkin’in ve nice 17’nin.
Biz de senin gibi kocaman kalbine sığdırdığın fikirlerinle davamızı sürdereceğiz. Haklı davamızın karşısına ölüm bile çıkarsalar yılmayacağız. Aynı senin yaptığın gibi darağacından kaçmayacağız.
Demişsin ya “Hepinize özgür ve mutlu bir yaşam dilerim” diye, bunu gerçekleştirmek için her şeyi yapacağız. Berkin’ini de alacağız yanımıza.
Devrimci selamlar sana da Erdal."