“İspanyol Fatsa’sı”nın Belediye Başkanı Türkiye’de

“Endülüs’te bir İspanyol Fatsa’sı” olarak nitelenen Marinaleda’nın Belediye Başkanı Gordillo ÖDP’nin davetlisi olarak bu akşam Türkiye’ye geliyor. Gordillo ÖDP’li belediyeleri ziyaret edecek.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) tarafından yapılan açıklamada “Endülüs’te bir İspanyol Fatsa’sı” olarak nitelenen Marinaleda’nın Belediye Başkanı Juan Manuel Sanchez Gordillo’nun eşi ile birlikte partinin davetlisi olarak 21 Mayıs’ta Türkiye’ye geleceği ve 26 Mayıs tarihine kadar Türkiye’de kalacak olan Gordillo’nun ÖDP’li belediyeler olan Hatay Samandağ ve Aknehir belediyelerini ziyaret ederek, deneyimlerini paylaşacağı belirtildi.

Juan Manuel Sanchez Gordillo kimdir?
ÖDP tarafından yapılan açıklamada Marinaleda’nın Belediye Başkanı Juan Manuel Sanchez hakkında şu bilgilere yer veriliyor: “İspanyol yoksul köylüleriyle özdeşleşmiş biridir. İspanya’nın Endülüs Bölgesi’nde 2700 nüfuslu küçük Marinaleda kasabasında yerel aristokratların kullanılmayan topraklarının işgali ve köylüye dağıtılmasıyla duyurdu adını. 1979’da Marinaledalı çiftlik işçileri, örgütleri olan birleşik işçiler kolektifinin belediye başkan adayı yaptılar onu. Yıllarca çiftlik işgalleri, hükümet binalarının kuşatılması ve açlık grevleri gibi eylemler yaptılar iş ve toprak talebiyle. 1991’de somut bir sonuç aldılar. Bölgesel hükümet, kasabanın 12 km. kuzeyindeki toprakları Marinaledalılara kiraladı. Başkan Gordillo yedi kez tutuklandı, iki suikast girişiminden kurtuldu. 1979’dan beri Marinaleda belediye başkanı”.

Gordillo, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile birlikte ÖDP İstanbul İl Örgütü Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyecek.

(soL-Haber Merkezi)