Hüseyin Duman anıldı

11 yıl önce, Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna faşistler tarafından yapılan saldırı sonucu yaşamını yitiren tekstil işçisi Hüseyin Duman ailesi, arkadaşları ve Türkiye Komünist Partili yoldaşları tarafından bugün Yenibosna'daki mezarı başında anıldı.

Anma, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yitirilen tüm devrimciler ve Hüseyin Duman için saygı duruşu ile başladı.

Ardından TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın konuşmasıyla devam etti. Erkan Baş konuşmasında şunları söyledi:

"Bizim için takvim yapraklarının en karanlık günü bugün. 11. kez Hüseyin Yoldaşımızın huzuruna geldik. Biliyorsunuz partimiz bu dönemi "Hesap Sorma Zamanı" ilan etti. 17 Nisan her TKP'li için bir hesap günüdür. Sermaye sınıfının tetikçi katilleriyle olan büyük davamızı tekrar hatırlama günüdür. Hüseyin Yoldaşımız kadar devrimci, onun kadar militan ve partizan olup olmadığımızı sorma günüdür. Hüseyin Duman'ı yitireli 11 yıl geçti ve partimizin genç kuşaklarının kendisiyle kişisel olarak tanışma fırsatı olmadı fakat kollektif aklımız Hüseyin Duman yoldaşımızı her bir yoldaşımıza tekrar tekrar tanıtmak zorunda. Partimize yeni katılan TEKEL işçileri, üniversiteli yoldaşlarımız hepimiz Hüseyin Duman kadar cesur ve devrimci olmak zorundayız.

"Hüseyin'in kavgasını yarınlara taşımakla yükümlüyüz"
"Bizim kavgamız geleceğin kavgasıdır ama ardımızda bıraktıklarımızı asla unutmayız. Genç yoldaşlarımız Hüseyin'in kavgasını yarınlara taşımakla yükümlüdür. Hepimiz şu anda elimizde taşıdığımız bayrağın Hüseyin'in uğruna düştüğü bayrak olduğunu unutmamalıyız.

"Hüseyin geleneğimizin de önemli bir parçasıdır. Hepimiz kavga anı geldiğinde en öne atıldığımız için, gerektiğinde dövüşe dövüşe ölmeyi bildiğimiz için bu bayrak yükselmeye devam ediyor.

"Hüseyin'in mezarı başında bugün dik durabilmek bizim için önemlidir. 1 yıl boyunca her anımızı, her şeyimizi işçi sınıfının mücadelesine, sosyalizm mücadelesine ne kadar katabildiğimiz, Hüseyin'in yanına tekrar geldiğimiz zaman boynu bükük durmamak için önemlidir.

"Hüseyin'in huzurunda bir daha herkesi faşist katillerden, ülkemizi cehenneme çeviren patron sınıfından hesap sormaya çağırıyoruz. Mutlaka hesap soracağız ve onlara indireceğimiz yumruklarımızın üzerinde Hüseyin Duman adı yazılı olacaktır."

Erkan Baş'ın konuşmasının ardından Hüseyin Duman'ın mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

(soL-İstanbul)