Halkevleri: 18 Nisan'da eylemdeyiz

Halkevleri bir açıklama yaparak, "AKP’nin kulu, sermayenin kölesi olmayacağız! İnsanca Yaşam, Güvenceli İş için yürüyoruz!" başlıklı bir açıklama yaparak 18 Nisan'da 1 Mayıs yürüyüşü başlatacaklarını duyurdu.

Halkevleri bir açıklama yaparak 18 nisan'da bir yürüyüş başlatacaklarını söyledi. Açıklamada "AKP tüm emekçileri güvencesiz, köle gibi çalıştırmayı kafaya koymuş. AKP milyonlarca insanı işsizliğe mahkum ediyor. AKP bütün haklarımıza el uzatıyor. AKP tüm emekçilerin kullanılıp atılabileceği bir düzeni adım adım kuruyor. Patronlar işçilerin suyunu çıkartsın, sonra da kolayca işten atsın diye yasal düzenlemeler yapıyor. Ama bu kez iktidar için pabuç pahalı. Çünkü emekçiler boyun eğmiyor, sadakayla kanmıyor, hakkını istiyor, birleşiyor, mücadele ediyor. Tekel işçileri, öğretmenler, sağlıkçılar, itfaiyeden İSKİ’ye belediye hizmetlerinde çalışan emekçiler, taşeron sağlık emekçileri… Her gün yeni bir eylem, yeni bir direniş baş gösteriyor. Halk ayağa kalkıyor" denildi.

AKP'nin insanca yaşam hakkına saldırdığı söylenen açıklamada "AKP’li belediyeler ulaşıma zam üstüne zam yapıyorlar. Elektrik, su, doğalgaz fiyatlarındaki artış bizi yaşayamaz hale getiriyor. Patronlar bir yandan, AKP bir yandan hayatımıza kast ediyor. Ama halk bu soyguna, bu yağmaya boyun eğmiyor. İstanbul’da ulaşım zamlarında olduğu gibi direnip kazanabiliyor. İşte bu yüzden örgütlü bir halkı karşısında görünce AKP’nin ödü kopuyor. Halk ormanına, suyuna, evine, kentine sahip çıkıyor. “Üçüncü köprünüzün de, alışveriş merkezlerinizin de, plazalarınızın da altında kalırsınız” diyor. Halk boyun eğmiyor! Şimdi susmanın, izlemenin, boyun eğmenin değil hakkını arayarak mücadele edenlerin bir araya gelme zamanı" denildi.

"Sadaka değil haklarını isteyenler buluşuyor. Güvenceli bir iş, insanca yaşam isteyenler birleşiyor" denilen açıklamada 1 Mayıs yürüyüşünün 18 Nisan'da başlatılacağını Ankara'da Yüksel caddesi üzerindeki AKP binası önünde, İstanbul'da 12'de Beyoğlu-Tünel'de buluşacakları bilgisi verildi.
(soL - Haber Merkezi)