Erdoğan'a "en iyi oyuncu" ödülü

Öğrenci Kolektifleri, Erdoğan'ın grup toplantısında ağlayarak yaptığı konuşmada Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın isimlerini kullanarak referandumda evet oyu istemesini Ankara'da Başbakanlık önüne giderek protesto etti. Erdoğan'a "Yılın en iyi oyuncusu" ödülü verildi.

Ellerinde “Gençlik sahte gözyaşlarına kanmaz darbeden, çocuğu hesap soramaz” pankartı taşıyan Öğrenci Kolektifleri üyeleri, Başbakan'ın grup toplantısında Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın isimlerini kullanmasını protesto ettiler.

Başbakanlık C kapısı önüne yürüyen Öğrenci Kolektifi üyeleri, grup toplantısındaki "ağlamaklı" konuşması nedeniyle "Yılın en iyi oyuncu ödülü"nü Tayyip Erdoğan'a vermek istedi. Başbakanlık'tan bir temsilcinin gelmemesi üzerine ödül, "En iyi yardımcı oyuncu" performansına layık görülen polislere verildi.

Eylem boyunca "Tayyip demokrasisi AKP faşizmi", "Kafa Kenan kafası, yasa Tayyip yasası", "Darbenin çocuğu faşist AKP", "Tayyip’in gözyaşı timsah gözyaşı", "AKP’den hesabı gençlik soracak" sloganları atılırken, okunan basın açıklamasında, yıllardır 80 darbesinden hesap sorulması için bu ülkenin aydınlarının, demokratlarının ve en çok da gençlerinin mücadele ettiği, ‘80 darbesinden hesap sorulmasını isteyenlerin darbenin çocuğu AKP döneminde biber gazlarıyla, coplarla, onlarca haksız tutuklamayla karşılaştığı ve Engin Çeber’i, Hrant Dink’i, Şerzan Kurt’u, Aydın Erdem’i, Ceylan Önkol’u ya da Uğur Kaymaz’ı unutulmadığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, AKP'nin bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele edenleri kirli politikalarına alet ettiğini belirtilerek Ahmet Davutoğlu'nun "ABD ile ilişkilerimiz altın çağını yaşayacak" sözleri hatırlatıldı.

"Son mektupsa eğer aklımıza Güler Zere gelir"
Açıklamada, Başbakan'ın şiirler ve yazılan son mektupları kullandığı hatırlatılarak “son mektupsa eğer aklımıza Güler Zere gelir sayın başbakan 'Geç bırakıldım. Beni ölümün kıyısına getirip öyle bıraktılar. Yaşam hakkım gasp edildi. Dışarıda "ölme hakkı" verildi. Bunu da unutmayacağım. Henüz içeride hasta tutsaklar var. Hala tecrit var. Ki tecridin ta kendisidir ölüm' denildi.

Erdoğan'a Ahmet Arif'in dizeleri ile yanıt
AKP anayasasına karşı çıkmanın sonucunda Samsun’da tutuklanan 7 üniversite öğrencisinin unutulmadığı belirtilirken, Ahmed Arif’in “Adiloş Bebe” şiirinin “Bunlar engerekler ve çıyanlardır/ Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır /Tanı bunları tanı da büyü” dizelerini okuyarak başbakanın 8 yıllık iktidarında baskıyla, copla ve işkenceyle susturduğu üniversitelilere ve halka karşı hesap vermesi gerektiği açıklandı.

(soL - Haber Merkezi)