Diyarbakır’da “Hesap Sorma Zamanı” başladı

TKP’nin “Hesap Sorma Zamanı” başlıklı kampanyası Diyarbakır’da başlatıldı.

TKP’nin özelleştirme politikalarına karşı başlattığı ''Hesap Sorma Zamanı'' kampanyası Diyarbakır'da da sokaklara çıktı.

TKP'li öğrenciler tarafından Sanat Sokağı’nda başlatılan çalışma halktan yoğun ilgi gördü. Diyarbakır'da özelleştirme kapsamında kapanan Tekel fabrikası, şehir dışına taşınan Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve özelleştirme kapsamında gündeme gelen DEDAŞ'tan oluşan fotoğrafların yer aldığı bir pano ile halka seslenen öğrenciler, özelleştirmeler sonucunda ülkedeki işsizlik sürecine değindiler.

Kamuya ait fabrikaların birer birer özelleştirilerek işçilerin sokağa atılmasını, işsiz kalmasını, 4-C kölelik sistemine geçirilmeye çalışılmasını eleştiren TKP’li öğrenciler imza toplanması sırasında solganlarla halktan destek istediler.

15 Haziran'a kadar çalışmalarıına devam edeceklerini belirten öğrenciler bu süreçte bilinçli olarak zarara uğratılan kamu kurumlarının hesabının AKP nezdinde bütün burjuva partilerinden, bürokratlardan, piyasacılardan sorulacağını vurguladılar.

(soL-Diyarbakır)