Bu da "alternatif yazokulu"

Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri’nin "okumuş insan halkının yanındadır" diyerek başlattıkları yaz okulu bu yaz 3. kez gerçekleştiriliyor. 23 Temmuz'da başlayacak okulun amacı bilimi, kültürü ve sanatı halkla buluşturmak ve yoksul öğrencilere geri kaldıkları derslerde yardımcı olmak.

"Barışın, umudun ve kardeşliğin ülkesini kurmaya yoksul mahallelerden başlıyor üniversiteli ağabeyler, ablalar. Söylüyorlar herkese okumuş insan halkının yanındadır." Halkevleri ve Öğrenci Kollektifleri üyesi üniversiteli öğrenciler kurdukları yaz okuluna, okumaya ve okutturmaya böyle çağırıyorlar insanları. Eğitimin piyasacılaştığı, imkanı olmayan yoksul öğrencilerin ezildiği, sanat ve spor eğitiminin ise yalnızca özel kurslar aracılığı ile alındığı bu düzene karşı alternatif olarak kurdukları yaz okulunu üçüncü kez bu yaz kez başlatıyorlar.

Eğitimin sadece okul derslerinden oluşmadığını belirten okul gönüllüleri alternatif bir eğitim tarzını yaratmayı amaçladıklarını da belirttiler. Çocukların okul dönemi boyunca eksik kaldığı matematik, Türkçe, İngilizce gibi derslerin yanı sıra heykel, öykü yazarlığı, sirk atölyesi, sokak dansları gibi eğitimlerle el becerisini ve hayal gücünü zorlayacak çalışmaların da yapılacağı belirtiliyorlar. Spor oyunları, tiyatro ve müzik atölyeleri gibi daha bir dizi etkinliğin yapılacağı yaz okulu bu yıl 2 yerde gerçekleştirilecek. Ümraniye Halkevi'nde başlayacak olan yaz okulu 23 Temmuz'da, Okmeydanı'ndaki ise 24 Temmuz'da başlayacak.

Çocuklarla yapılacak bu etkinliklerin yanı sıra Halkevleri bu yaz üniversitelilerle beraber mahalle halkıyla eğitim hakkı üzerine sohbetler gerçekleştirerek paralı ve ezberci değil birlikte üretmeye dayalı bir eğitim tarzının nasıl olabileceğini tartışacak.

(soL - Haber Merkezi)