Ankara'da sosyalistlere AKP saldırısı

Ankara'da AKP'liler devrimcilere saldırdı. Önce Batıkent'te Ortak Sol Aday çalışması yapanlar AKP'liler tarafından küfür ve tehditlerle taciz edildi. Ardından bildiri dağıtımı yapan BDSP üyesi devrimcilere satır ve sopalarla saldıran AKP'liler, bir kişiyi yaraladı.

Güncelleme: 21:26

Basın açıklamasının ardından Batıkentlilerin eylemi sona erdi.


Güncelleme: 21:02

Ethem Sarısülük Parkı'nda toplanan Batıkentliler saldırının olduğu yere doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 20:27

Batıkent'te gaz bombalarıyla saldıran polislerin arasında eli sopalı sivil şahısların da olduğu öğrenildi.


Güncelleme: 20:14

Yaralı sayısı dörde yükseldi. Eline gaz bombası gelen bir kişi hastaneye kaldırıldı.


Güncelleme: 20:05

Saldırıda yaralanan Hasan Akman Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevkedildi.


Güncelleme: 19:21

Çevik Kuvvet halka saldırmaya başladı. Çok yoğun gaz bombası atılıyor.


(soL - Haber Merkezi) Ankara'da AKP'liler devrimcilere saldırdı. Önce Batıkent'te Ortak Sol Aday çalışması yapanlar AKP'liler tarafından küfür ve tehditlerle taciz edildi. Ardından bildiri dağıtımı yapan BDSP üyesi devrimcilere satır ve sopalarla saldıran AKP'liler, bir kişiyi yaraladı.

Saat 17:00 civarında Batıkent'te ortak sol aday otobüsünü AKP'li bir grup küfürler ve tehditlerle taciz etti. Yurttaşların da tepki göstermesi üzerine olay yerinden uzaklaşan AKP'liler, bir süre sonra satır ve sopalarla geri döndü. AKP’li faşistler burada bildiri dağıtan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyelerine saldırdı. Saldırı sonucunda 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Olay yerine çevik kuvvet ekipleri de geldi. Alanda toplanan halk sloganlarla bekleyişini sürdürüyor.