Topbaş'a bayram sonuna kadar süre

Türkiye Komünist Partisi metrobüs zamları ile ilgili bir açıklama yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bayram sonuna kadar zamları geri çekmesi için süre verdi. TKP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Topbaş'a bayram sonuna kadar süre verdik
İstanbul'da toplu ulaşım zamlarını Türkiye Komünist Partisi'nin eylemleri izledi. Zammın ilk günü parti bildirilerini dağıtan TKP'li öğrenciler Metrobüs'te akşam eylemlerine başladı. Bunu izleyen günlerde toplumun her kesiminden zamlara karşı tepkiler yükseldi. Eylemler yapıldı.

Aynı haftasonuna girilirken Mecidiyeköy metrobüs durağında binlerce İstanbullu bir araya geldi. “Koyun değil halkız” diye haykırdı ve zamların geri alınmasını istedi.

Biz İstanbul Belediyesi'nin bu zamları geri alacağını düşünüyoruz. İstanbul halkının kararlılığı karşısında zamları “geri almak” zorundadırlar.

Bunun için Kadir Topbaş'a süre vermeye karar verdik. Bayram sonuna kadar süre. Düşünsün taşınsın, zamları geri alsın.

AKP'li Belediye zamları geri almayacak olursa, 5 Aralık günü Taksim'de toplanarak kararlılığımızı göstereceğiz.

Tüm halkımızı, 5 Aralık'a kadar bulduğu her fırsatta yetkilileri uyarmaya ve talebini haykırmaya çağırıyoruz.

Tüm halkımızı, zamların geri alınmaması durumunda 5 Aralık günü Taksim'de toplanmaya çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü tarafından dağıtılmakta olan bildiri şöyledir:

Koyun değil halkız
Topbaş sana Bayram sonuna kadar süre:
Zamları geri al!
Kardeşler, İstanbul halkı,
Üçte bire varan oranlarda yapılan ulaşım zamlarını geri aldırtmak için harekete geçtik.

Üniversite öğrencileri, İstanbul'un emekçileri, yoksullar... Bu zamları geri aldırtacağız dedik.

“Enflasyonu tek haneli sayılara indirdik” diyenler, Memura yirmide bir maaş zammı yapanlar, emekçilerin her sabah ve her akşam işlerine gitmek için kullandıkları, öğrencilerin okullarına gitmek için bindikleri metrobüse üçte bir oranında zam yapmıştı.

Ne dedik? Bunu kabul edersek sırada bekleyen doğalgaz zammını, elektrik zammını kabul etmiş oluruz. Bunu kabul edersek, bizi koyun gibi gütmelerine razı olmuş oluruz. Bizi sürüye sayarlar.

Ne dedik? Dedik ki başbakana bakarsan “her üniversite bitiren iş sahibi olacak diye bir kaide yok.” Kaide başbakanın olursa, bize işsizlik düşer, bize boğazımızdan kesip otobüse, metrobüse vermek düşer. Başbakanın kaidesi için bir şey yapmamız şart.

Kardeş, Onlara söyledik, söylüyoruz: Metrobüse, Akbil'e, Elbil'e, vapur jetonuna... Her neye zam yaptıysanız, geri alın.

Şimdi diyoruz ki, Kadir Topbaş sana bayram sonuna kadar süre. Başbakan sana bayram sonuna kadar süre.

AKP'nin İstanbul milletvekilleri size bayram sonuna kadar süre. Bu zammı geri alın.

Ey İstanbullu. Bayram sonuna vakit var.

Bulduğun her fırsatta, karşına çıkan her olanakta onları zorla. Yolda karşına çıkan AKP'liye, telefonunu açan belediye görevlisine, duraktaki İETT şefine hep aynı şeyi söyle: “Bu zammı geri alın!”

Sen istersen, biz istersek onlara zammı geri aldırtabiliriz. Topbaş düşünecek, taşınacak bayramda kararını verecek: zammını geri alacak.

Yoksa 5 Aralık Cumartesi günü Taksim'de ona koyun sürüsü ile halk arasındaki farkı öğreteceğiz. Hep birlikte.

Türkiye Komünist Partisi
Basın Bürosu