TKP Ampulü patlatıyor

Türkiye Komünist Partisi, yarın yapacağı bir basın açıklamasıyla, AKP hükümetine karşı yeni bir kampanya başlatıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi, "AKP'den büyük halk var - Siz getirdiniz siz götüreceksiniz" sloganıyla yürüteceği AKP karşıtı kampanyayı, yarın Galatasaray Meydanı'nda yapacağı bir basın açıklamasıyla başlatacağını duyurdu.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerinin Türkiye'ye de yansımaya başladığı, krizin faturasının emekçilere ödetildiği, ülkenin her yerinden işçilerin işten çıkarıldığı söylenen açıklamada, doğalgaz zammına da değinilerek, "insanın en temel ihtiyacı olan ısınma ve aydınlanma hakkı, kriz bahane edilerek gasp edilmeye çalışılıyor. Emekçiler karanlığa ve soğuğa mahkum edilmek isteniyor. Elektriğe ve doğalgaza yüzde 80'lere varan zamlar yapılıyor. AKP iktidarı, okullara verilen doğalgaz parasını öğrenci velilerinden çıkarmak için genelgeler yayınlıyor" deniliyor.

Türkiye Komünist Partisi, "AKP'ye ve emek düşmanı politikalara karşı, bütün emekçileri ampul patlatmaya" çağırıyor. Basın açıklaması, 9 Kasım Pazar günü saat 13:00'te Galatasaray Meydanı'nda yapılacak.