ÖDP’den 29 Mart açıklaması

29 Mart seçimlerine ilişkin bir açıklama yapan ÖDP, “Katılımcı Bütçe-Sosyal Belediyecilik” sloganıyla hareket edeceğini duyurdu.

soL (Haber Merkezi) ÖDP 29 Mart seçimlerine 5 İl Belediye Başkanlığı, 21 İlçe Başkanlığı ve 13 Belde Belediye Başkanlığı için kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı.

Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş'ın imzasını taşıyan metinde, söz konusu adayların bir kısmının yerel platformların ortak adayı, bir kısmınınsa ÖDP'nin kendi adayı olduğu ifade edildi.

ÖDP'nin 29 Mart seçimlerine ilişkin yaklaşımını deklare eden metinde, seçim çalışmalarının ana sloganının "Katılımcı Bütçe- Sosyal Belediyecilik" olduğu, ÖDP'nin yerel kaynakların nasıl harcanacağına yerelde yaşayan insanların karar vermesini savunduğu, rant ve kar paylaşımı yerine halk yararı ve toplumsal ihtiyaçların göz ününde bulundurulması gerektiği dile getirildi. Yurttaşların müşteri değil kentin sahibi olarak görülmesi gerektiği belirtilerek, özelleştirme ve piyasalaşmaya karşı kamuculuk savunuldu.

ÖDP'nin İl Genel Meclisi seçiminde 438 merkezde kendi adı ve adaylarıyla katıldığı ifade edilen metinde, "Kâr değil, İnsan!", "Sadaka değil, Hak!" ve "Müşteri değil, Yurttaş!" sloganları yer aldı.