Davutoğlu neden istifa etmelidir?-2 (Emre Ertop)

Davutoğlu halkın şamarını mı yiyecek yoksa bölgenin şamar oğlanı olarak görevine devam mı edecek? Şamar oğlanı olarak devam edemeyeceği ortada. Davutoğlu hak ettiğini almalıdır. Zaten bir çok başlıkta AKP kendi yarattığı sorunu bundan bihabermiş gibi çözüyor. AKP'nin artık atılan geri adımları kendi tercihiymiş gibi göstermesi eskisinden daha zor. Yıllarca medyada, Türkiye'nin kendine has bir oturuşu kalkışı olduğunu anlatmak için kullanılan ve artık neredeyse sloganlaşan "burası Türkiye" sözü, çok kolay bir şekilde AKP'ye verilecek kısa bir cevaba dönüştü. Stratejik derinliğin ne kadar ironi kaldırır olduğu görüldü. Kitlelerin daha yüksek sesle homurdanması, neredeyse herkesin görebileceği bir veri artık.

Şimdi çok daha yüksek sesle söylenmelidir: Davutoğlu savaş baronlarının bakanıdır, Davutoğlu emperyalizmin şımarık çocuğudur, Davutoğlu bölgemizin sunni gerici ekseninin mimarı, cihadçı çetelerin büyük ağabeyi, iktidardaki saltanat düşkününün yaşam koçudur. Peki saltanat mı soytarı mı? Osmanlı'da kelle kolay uçar, bunu en iyi Davutoğlu bilmelidir.

Davutoğlu için bir çok kez hayalperest de denildi. Hayalperest Osmanlıca'da da hayalperesttir. Davutoğlu bunu da iyi bilir. Yani öyle kimsenin anlayamayacağı ağdalı bir kelime değil. Bölgeye göre ise, yine herkesin anlayabileceği dilden, artık Davutoğlu bir hayalperestten çok bir hunilidir.

AKP'nin Türkiye'nin aynası olduğu koca bir yalandı, geleneksel solun temsilcileri en başından beri bunu anlatmaktan vazgeçmedi . Şimdi ise AKP ve Davutoğlu'nun bırakın ayna olmayı Türkiye'yi yeterince tanıdığı bile tartışmalı. Davutoğlu istifa etmeli ve üniversiteye de bir daha geri dönememelidir. Düzen cephesinde siyaset yapmanın yaşı başı aldıktan sonra evlilik programlarına çıkıp bir anda kendini yedi düvele rezil etmekten bir farkının olmadığı görülmelidir. Davutoğlu, kariyerist akademiye bu anlamda verilecek bir derstir de. İstifa ise, iki ucu boklu değnek. İstifa ederse bir şeylerin yanlış yapıldığı AKP tarafından kabul edilmiş olacak, etmezse bölgeye yeni Amerikan politakısının girişi daha da gecikecek. AKP Davutoğlu için istifa gibi olmayan bir istifa deneyecektir. Hastalık olur, akademi aşkı olur artık o ara neyi yiyeceğimizi düşünüyorlarsa. AKP yalanın büyüğünü sever bu yüzden halka "bu adamın işi başından aşkın, bakanlık yapması bir mucizeymiş" bile dedirtebilir.

Peki Davutoğlu'nu istifaya çağıran metin, peki o metne atılan binlerce imza ne olacak? Davutoğlu'nu harcarken solun bunda hiç etkisinin olmadığını kanıtlamaya çalışmak: işte şenlik o zaman başlayacak!

Reyhanlı'da bir kaç kez halkın isyan eşiği atlandı. Moral kazanmış ve AKP'yi durdurabileceğini görmüş bir halkın homurdanmayla yetinemeceği ise aşikar.

Ben yine de Davutoğlu'na bir dörtlükle veda etmek isterim:

başımda huni
adım bölge lideri
na buralar hep bizimdi
...*

*Dörtlük Davutoğlu'nu anlattığı için tamamlanamadı.