Kim adına özür diledin Arda?

Dün stad açılışında gerçekleşen protesto nedeniyle Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, Başbakan Erdoğan'ı arayarak özür dilemiş.

Galatasaray Futbol Takımı kaptanı Arda Turan, Başbakan Erdoğan'dan özür dilemiş. Biz de Arda Turan'a birkaç şeyi hatırlatalım istedik.

1- Arda, Türkiye Florya'daki antreman tesisleri ve senin sık gittiğin İstinye Park'tan ibaret değil. Dün stad açılışı için orada bulunan on binlerce kişinin hayatında sadece Galatasaray yok. Milyonlarca vatandaş gibi dün statta bulunanlar da, Başbakan Erdoğan'ın işçiye domuz dediğini, Kars'taki İnsanlık Anıtı'na ucube dediğini, içkiyi yasaklamaya çalıştığını, okullarda karma eğitime son verilmesi için çabaladığını, kadınlara sadece çocuk doğurmayı layık gördüğünü, yandaş olmayana düşman muamelesi yaptığını görüyor ve yaşıyor. Bir insanın yaşadıklarına tepki göstermesinden doğal ne olabilir, Arda?

2- Başbakan Erdoğan, protestonun ardından bugün yaptığı açıklamada başta Galatasaray taraftarları olmak üzere tüm yurttaşları salak yerine koyarak, stadı sanki kendi parası ile yaptırmış gibi konuştu. Galatasaray Kulübü ile henüz sözleşmenin yapılmadığını da hatırlatarak, açık açık tehdit etmiş oldu. Bu tehdidin anlamı ne mi? Şu Beni protesto edenleri cezalandırmazsanız sözleşmeyi unutun!

3- Dün Başbakan Erdoğan protestoların ardından stadı terkedince, tüm AKP'li bakan ve bürokratlar da stadı terketti. Çıkışta yaptıkları açıklamaları dinledin mi Arda? Binlerce insana "nankör" dediler, "cezalandırılmalılar" dediler! Hem hakaret ettiler hem de açıkça protesto etmek de yasakmış gibi konuştular. Sen de onlar gibi mi düşünüyorsun Arda?

4- AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, twitter hesabına şunları yazmış, okudun mu: "100'lerce trilyon harcandı o stadyum için, rüya bir proje gerçekleşti BAŞBAKAN sayesinde. İdraktan mahrum sefillere yazıklar olsun! Tepki koyanlar orada maç da izlemesinler bakalım... sefillik ve acizlik bu olsa gerek! Bir de güdümlü ıslıkçılara bakarak "oluyor galiba" diye sevindirik olanlar yok mu? Onlar da 12 haziran'a kadar sabretsinler bakalım." Binlerce insana 'sefil' demiş. Sen de böyle mi düşünüyorsun Arda?

5- Başmüzakereci Egemen Bağış, stad çıkışında yapılan protestonun 'nankörlük' olduğu söyledi. AB Genel Sekreterliği Müşaviri Yasin Ekrem Serim da Twitter'da "Bole bi serefsizlik yok.. Nankorsunuz.. Kimin sayesinde o statda mac izliosunuz. Kim yapti lan o stadi size. Gerizekali kus beyinliler.." yazdı. Sen de binlerce Galatasaray taraftarı hakkında böyle mi düşünüyorsun Arda?

6- Dün, Başbakan Erdoğan'dan sonra en çok yuhalanan kişi TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'dı. Devletin bir memuru olduğunu çoktan unutmuş olan Erdoğan Bayraktar, "70 yılda yapılmayanı 7 yılda yaptık" derken, her gün yaşamlarında yandaşlıktan ve yandaşlardan yaka silken insanların bu sözlere tepki göstermemesini nasıl beklersin? Onlar için hayat Florya antreman tesisleri ile İstinye Park arasında geçmiyor ki Arda!

7- Son olarak, "spora siyaset bulaşmasın" klişesini sen dillendirmeden biz yanıt verelim. Sadece spora değil hayatın her alanına "siyaset bulaştıran" bizzat Başbakan'ın kendisi. Ve bu yüzden, tıpkı 12 Eylül günü Dünya Basketbol Şampiyonası final maçında protesto edildiği gibi, dün de protesto edildi.

Başbakan herkesin "Padişahım çok yaşa" demesini bekliyor, ancak olmuyor Arda!