Yeni Akit provokasyona devam ediyor!

Yeni Akit gazetesi muhabirinin dünkü Sivas Katliamı davasının ardından açıklama yapan Alevi örgütleri ve aydınlara ’35 değil 37 kişi öldü, o iki kişiyi neden saymıyorsunuz’ şeklinde provokatif sorusunun ardından Akit bugün muhabirine tepki gösterenler için ‘Eşkıya şehre indi’ dedi.

Savcının zamanaşımı talep ettiği ancak mahkemenin bu talebi reddederek duruşmayı ertelediği Sivas Katliamı davasının ardından basın açıklaması yapan Alevi örgütleri ve aydınlara '35 değil 37 kişi öldü o iki kişiyi neden saymıyorsunuz, ayrıca bir de Hollandalı kadın vardı ölenler arasında o kadın orada ne arıyordu’ sorusuna tepki gösterilmesi Yeni Akit’i rahatsız etti. Akit manşetinde ‘Madımak zorbalarından muhabirimize linç girişimi, Eşkıya şehre indi’ derken, muhabirinin provokatif sorularını da cesur sorular olarak tanımladı.

“Akit’ten soru: Katleden iki kişiyi neden saymıyorsunuz?”
Dünkü Sivas Katliamı duruşmasının ardından basın açıklaması yapan avukat Şenal Saruhan, mahkemeden Sivas’ta yaşananların insanlık suçu olduğunu ve zamanaşımına girmemesini isteyeceklerini belirttiği sırada Yeni Akit gazetesi muhabiri Ertuğrul Cesur, "35 değil 37 kişi öldü o iki kişiyi neden saymıyorsunuz, ayrıca bir de Hollandalı kadın vardı ölenler arasında o kadın orada ne arıyordu" şeklindeki sorusu Alevilerin büyük tepkisini çekti.

Katliam davasını provoke etmeye çalışan sorunun ardından grup içinden bazı kişiler Cesur’un üzerine yürüyünce polis Yeni Akit muhabirini aracına alarak uzaklaştırdı.

“Madımak zorbaları, şehir eşkıyaları”
Muhabirlerinin yaptığı provokasyona sahip çıkan Yeni Akit bu yetmezmiş gibi basın açıklaması yapanları ‘Madımak zorbaları ve şehir eşkıyaları olarak tanımladı. Muhabirin sorularını ‘cesur’ sorular olarak tanımlayan Yeni Akit, Sivas Katliamının bir numaralı sanığı olan ve hayatını kaybettiği iddia edilen Cafer Erçakmak için tekrar DNA testi istenmesini de ‘Ölüye bile linç’ olarak tanımladı.

Carina Cuanna Thuijs bir gazeteciydi
Akit muhabirinin sorduğu ‘Hollanda vatandaşı bir kadın da vardı. O gün o kadının Sivas’ta ne işi vardı’ şeklindeki provokatif sorusunun yanıtı Thuijs’in 23 yaşında bir gazeteci olduğuydu.

Hollanda’da yaşayan Türkiye kökenli toplum için çalışmalar yürüten Opinie Vakfı Thuijs’in hayatını kaybedişinin 17. yıldönümünde yayınladığı mesajda şunları dile getirmişti: "Vakfımızla birlikte yola çıkarken Hollanda tarihinden olumlu örnekleri bilmeyenlere anlatmayı, bilenlere de tekrar anımsatmayı hedefliyoruz demiştik. Hollanda tarihinden güzel örnekler, tarihe damgasını vuran olaylar ve bir de Hollanda’nın asi çocuklarını tanıtmaktı amacımız. Bu sefer tarih karşımıza yaşanan bir felaketin içinden yaşadığımız memleketin, yani Hollanda’nın çok da tanınmayan çocuklarından birini çıkarttı. Carina Cuanna Thuijs, gazeteci, 23 yaşında... 23 yaşında, çünkü Nazım Hikmet’in de söylediği gibi büyümez ölü çocuklar...”

(soL - Haber Merkezi)