Yandaşlar TRT haberi yapmaya kalkınca...

Vakit gazetesinin TRT’yle ilgili yaptığı haber, tamamen uydurma olması nedeniyle Haber-Sen tarafından sert bir dille kınandı.

Yandaş basının son dönemdeki temel reflekslerinden birisi, kendilerine yöneltilen suçlamaları, suçlandıkları alanda “diğerlerini” suçlayarak kapatmaya çalışmak. Bunun son örneğini, Vakit gazetesi ortaya koydu. Ancak haber, KESK’e bağlı Haber-Sen tarafından hemen tekzip edildi.

Haber-Sen’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Anadolu'da Vakit gazetesinin 30 Mart 2010 tarihli sayısında sürmanşetten yayınlanan ‘TRT’yi Paşalar Kuşatmış’ başlıklı haberde, gerçekle ilgisi olmayan bilgiler verilmiş ve kişilik hakları ihlal edilmiştir.

Anadolu’da Vakit gazetesi bugüne kadar defalarca yaptığı gibi çarpıtma iddialarla kişileri hedef göstermiştir.

Haberde adı geçen ve fotoğrafı kullanılan Pınar Senel ile Tümgeneral Erdal Senel arasında herhangi bir akrabalık bağı yoktur.

Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nda prodüktör olarak çalışan Pınar Senel 1998 yılında ÖSYM tarafından yapılan ve binlerce kişinin girdiği sınavlardan geçerek TRT’ye girmiştir.

O dönemde yapılan sınavların son iki yıldır yapılan sınavlarla hiçbir benzerliği yoktur.

1998 yılında TRT’ye sınavla alınan yayıncı personel, beş aşamalı zorlu bir sınavdan sonra TRT’deki kadrolarını alabilmişlerdir.

Haberi hazırlarken Pınar Senel’in gizli olması gereken personel dosyasındaki vesİkalık fotoğrafına kadar ulaşanlar, eğer Pınar Senel’i arasalardı bu bilgilere kolayca ulaşabilirlerdi.

Haberde Pnar Senel’in KESK'e bağlı Haber-Sen'in aktif üyelerinden olduğu bilgisi de verilmiş.

Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletiyse, çalışanların bir sendikaya üye olmaları ve sendikal faaliyetlere katılması bir suçlama malzemesi olamaz.
Haber-Sen, kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapan özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT için mücadele etmektedir.

Şendikamızın bu konudaki politikalarını benimseyen TRT emekçileri Sendikamıza üye olmakta ve faaliyetlerimize katılmaktadır.

Bir sendikaya üye olmayı, sendikal çalışmalara katılmayı suçmuş gibi gösteren zihniyeti kınıyoruz.

30.03.2010
Haber-Sen
Merkez Yürütme Kurulu"

(soL - Haber Merkezi)