Yandaş medya iftarına kimler katıldı?

Yandaş gazetecilerin kurduğu Medya Derneği, AKP'li bakanlarla birlikte iftar yemeği düzenledi.

Başkanlığını Salih Memecan'ın yaptığı Medya Derneği üyeleri Bahçeşehir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Genel Sekreter Deniz Ergürel, Türkiye'nin en iyi eğitim merkezlerinden birisi olan Bahçeşehir Üniversitesi'nde Adalet Bakanı, AB Bakanı ve seçkin konuklarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İftarda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TCK'nın 285. ve 288. maddeleri gibi gazetecileri yakında ilgilendiren yasaların basın özgürlüğü lehine değiştirilmesi için bakanlık olarak çalıştıklarını söyledi. Bazı gazetecilerin, meslekleri gazetecilik olsa da silahlı gasp, adam yaralama, evrakta sahtecilik, terör örgütü üyeliği, şantaj, tehdit gibi adi suçlardan tutuklu veya hükümlü oldukları halde, sanki yazdıkları yazılardan dolayı cezaya maruz kalmışlar gibi yansıtıldığını belirten Ergin, bunun bir siyasî propaganda olduğunu dile getirdi. Bu konu ile ilgili bakanlıkça hazırlanmış istatistikleri en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarını bildiren Ergin, medyanın da kendi içinde eğitimler yaparak bazı özdenetim mekanizmaları geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Bakan Egemen Bağış da konuklarla AB sürecini değerlendirdi ve Medya Derneği'ni yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik etti.

İftara katılanların listesi şöyle:

Ekrem Dumanlı (Zaman)
Mustafa Karaalioğlu (Star)
Nuh Albayrak (Türkiye)
Erhan Başyurt (Bugün)
Yusuf Ziya Cömert (Yeni Şafak)
Akif Beki (Kanal 24)
Bülent Keneş (Todays Zaman)
Emre Aköz (Sabah)
Ergun Babahan (Star)
Hasan Karakaya (Vakit)
Hasan Öztürk (Ülke TV)
Metin Yıkar (S Haber)
Abdülhamit Bilici (CİHAN)
Şakir Özbek (TRT)
Tarık Toros (Bugün TV)
Abiş Hopikoğlu (TV 8)
Adem Gürses (ATV)
Nazlı Ilıcak (Sabah)
Başbakanlık Basın Müşaviri Lütfullah Göktaş