TKP'den 'yanlış haber' açıklaması

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada, bugün bazı haber sitelerinde yer alan "Zonguldak'taki akil insanlar toplantısına protesto" haberinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bugün Zonguldak'ta yapılan "akil insanlar" toplantısında bazı gruplar tarafından gerçekleştirilen protesto eylemi, Doğan Haber Ajansı tarafından geçilen haberde TKP'lilerin de katıldığı bir eylem gibi yansıtıldı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, liberal bazı siteler tarafından da aynen kopyalanan bu haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şunlar söylendi:

"TKP hakkında bir yanlış haber

Bugün Zonguldak'ta yapılan ve "akil adamlar" olarak bilinen kişilerin katıldığı bir toplantı sırasında gerçekleşen olaylarda, Doğan Haber Ajansı'nın yaptığı bir yanlışlık nedeniyle partimizin de adı geçmiştir.

Sözkonusu toplantıyı önce protesto eden sonra "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı atarak terk eden topluluk içinde bulunan TGB'liler hazırlanan ajans haberine TKP'liler olarak aksettirilmiş ve Doğan Haber Ajansı ilk yayınını bu şekilde yapmıştır. Bu protestoda herhangi bir TKP'li yer almamış ve anılan sloganı da atmamıştır.

Bazı internet sitelerinde ve liberal görüşlü olduğu bilinen yayınlarda büyük bir iştahla tekrarlanan haberin bu açıdan herhangi bir geçerliliği yoktur.

TKP Basın Bürosu"

(soL - Haber Merkezi)