Taraf gazetesinden 'yeni' iddia

Taraf gazetesi bir süredir suskunluğunu yeni "darbe iddiaları"yla bozdu.

Taraf gazetesi "darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem" planı iddiasını ortaya attı. Taraf, "Çarşaf" ve "Sakal" adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde Cuma günü bombalı saldırılar düzenleneceğini iddia etti. Gazetenin haberine göre, Kasım 2000'de AKP'nin iktidara gelmesinden hemen sonra bazı generaller "Balyoz" adı verilen bir dizi eylem planı hazırladı. Gazete iddialarını yine aynı şekilde gerkeçelendirdi: Amaç AKP'yi iktidardan düşürmekti.

"İktidara gelmesinden 1 ay sonra"
Gazetenin iddiasına göre AKP iktidara geldikten 1 ay sonra, 1. Ordu'nun İstanbul Selimiye'deki karargahının raflarından, 12 Eylül darbesinin bayrak harekat planı örnek almak için raflardan indirildi.Hedef önce sıkıyönetim sonra hükümeti devirmekti.

Hareket planının adının da "balyoz" olduğunu savunan gazetedeki haberde "12 Eylül'ün harekat planı üzerinde çalışan generaller AKP'yi iktidardan düşürmek için hazırladıkları plana, 1971 darbesinin ünlü operasyonunun adını verdiler: Balyoz. Planı hayata geçirirken Türk uçakları düşürülecek, camiler bombalanacaktı" denildi.

Haberde ayrıca Türkiye ile Yunanistan'ı, bir Türk jetinin Türkiye tarafından düşürülmesiyle savaşın eşiğine getirilmesi de "Balyoz" planının parçalarından biri olduğu ileri sürüldü.
(soL - Haber Merkezi)