soL Gazetesi'nden açıklama

soL Gazetesi Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantıya soL Gazetesi'nin de katıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. TGC'nin haberinde geçen iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen soL Gazetesi, haberdeki yanlışın düzeltilmesini istedi.

(soL - Haber Merkezi) soL Gazetesi Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantıya soL Gazetesi'nin de katıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. TGC'nin haberinde geçen iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen soL Gazetesi, haberdeki yanlışın düzeltilmesini istedi.

Açıklama şu şekilde:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Emniyet Genel Müdürlüğü’yle “Medya-Polis İlişkisinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir toplantı düzenlemiş, buna dair kamuoyuna geçtiği haberde, toplantıya katılan kurumlar arasında gazetemizin ve Genel Yayın Yönetmenimiz Kemal Okuyan’ın adını geçirmiştir.

soL gazetesi bu toplantıya davet edilmiş, fakat katılmamıştır. TGC’yi bu yanlışını düzeltmeye ve toplantıya gerçekten katılan kurum ve kişilerin listesini yayımlamaya davet ediyoruz.

Özellikle Haziran Direnişi’nden bu yana AKP hükümetinin emriyle Emniyet’in basın mensuplarına yönelik uyguladığı şiddet kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Polisin, toplumsal olay ve eylemlerde görüntü alan hiçbir yurttaşa müdahalede bulunma hakkı yoktur. Bu konuda medyanın ve halkımızın muhatabı Emniyet Genel Müdürlüğü değil, AKP hükümetidir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyrulur.