Özkök hasetinden çatladı!

Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında, Buckingham Sarayı'nda Abdullah Gül'e eşlik eden medya heyetinde yer alamadığı için duyduğu kıskançlığı yazdı.

Geride kalan hafta içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe II. Elizabeth'in davetlisi olarak İngiltere'deydi. 4 gün süren ziyaret, özellikle de kraliyet ailesinin Abdullah Gül onuruna düzenlediği ihtişamlı gece gazetelerde manşetlere taşındı. Gül'e bu ziyaretinde kalabalık bir iş adamı ve gazeteci-yazar heyeti eşlik etti. Bu heyet içerisinde yer alan bazı gazeteci ve yazarların Buckingham Sarayı'nda çektirdiği bir fotoğraf, Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü oldukça kıskandırdı.

Bugün "O karedeki eksik 3 gazeteci" başlıklı yazısında Özkök, Buckingham Sarayı'ndaki ihtişamlı gecede Abdullah Gül'e iliştirilmiş olan gazeteci ve yazarlar Sedat Ergin, Murat Belge, Eyüp Can, Elif Şafak, Derya Sazak, Erdal Şafak ve Hakan Çelik'in bulunduğu karede yer alamadığı için duyduğu kıskançlığı yazdı. 90'lı yıllarda devlet ve sermaye ile ilişkileri zirveye çıkan, AKP iktidarının ilk yıllarında da Erdoğan ve Gül'ün gezilerinde eksik olmayan Ertuğrul Özkök, o eski günlerine duyduğu özlemle fotoğraftakilerin giydiği frakları değerlendirdi.

1958 yılında çekilmiş ve dönemin ünlü Hollywood aktörlerinin bulunduğu bir fotoğrafa da "Şöhretin, lüksün, kadınların ve Hollywood'un verebileceği bütün imkanların tadını sonuna kadar çıkarmış 4 erkek" ifadeleri ile birlikte yazısında yer veren Özkök, Buckingham Sarayı'nda çekilen fotoğrafın kendisine 1958 yılında çekilmiş bu kareyi hatırlattığını yazdı.

O karede, yani Buckingham Sarayı'nda, Oktay Ekşi, Güneri Civaoğlu ve Hasan Cemal'in de bulunmayı hak ettiğini yazan Özkök, yazının sonunda şu cümlelere yer verdi:

Ya ben? Bu kıskanç, bu hasetinden çatlayan, kuduran ben...
Vallahi ben 1958'deki o Hollywood karesine daha çok yakışırdım.
İyi bakın, zaten oradayım.
Soldan, görünmeyen birinci...
Beden Ankara görmesine rağmen, eller rahat...
Ben, yani Çağrılmayan Yakup...

Kraliçe, Cumhurbaşkanı, gazeteciler, yazarlar ve elbette ki patronlar...
İngiltere Kraliçesi'nin ev sahipliğindeki ihtişamlı gecede, yukarıda saydığımız gazeteci ve yazarlar da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanına iliştirilmişti. Ancak heyet tabi ki gazeteciler ve yazarlarla sınırlı değildi. Türkiye'nin en zengin patronları da oradaydı: Şevket Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Serpil Tumuray, Mehmet Ali Yalçındağ, Temel Kotil, Zafer Kurtul, Şerif Egeli, Mehmet Berkman...

Elbette ki İngiltere'nin de en zengin patronları oradaydı, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacmi 12 milyar dolardı, yeni ihaleler, yatırımlar Kraliçe ve Cumhurbaşkanı'nın huzurunda konuşuldu.

Abdullah Gül'de bu 'keyifli' gecede, tabi ki Cumhuriyet'i değil Osmanlıyı ve saltanatı hatırlayıverdi ve salondakilere anlatmaya başladı:

"1867 yılında Kraliçe Victoria’nın davetlisi olarak Londra’yı ziyaret eden Sultan Abdulaziz için de bu salonda davet verilmişti. Sultan düzenlenen geceden o kadar etkilenmiş ki, gece yarısına kadar kalmış. Ama merak etmeyin, ben sizi gece yarısına kadar burada alıkoymayacağım."

Gecede patronlar, gazeteciler, yazarlar, bürokratlar kadehlerini Kraliçe ve Cumhurbaşkanı için kaldırdı...

(soL - Haber Merkezi)