Metin Göktepe anıldı

Gözaltında polis tarafından katledilen gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.

(soL - Haber Merkezi) Polisler tarafından katledilen Evrensel gazetesi Muhabiri Metin Göktepe ölümünün 18. yılında Esenler’de bulunan mezarı başında kitlesel bir törenle anıldı.

"İnadına hepimiz birer Metin'iz", "Özgür basın susturulamaz" sloganları atılan anma sırasında konuşan Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, "Hepiniz benim için birer Metin'siniz. Adalet diye bir şey yok" dedi.

Göktepe'nin ardından konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe cinayetinde adaletin yarım kaldığını ifade ederek Metin Göktepe gazeteciliğinin, "gerçeği açığa çıkarmakta ısrar ve gazeteci dayanışması" olduğunu belirtti. Polat, Gezi direnişi sırasında yaralanan, işlerinden alıkonulan bütün gazetecileri selamladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu hatırlatarak, o tarihte Mecllis'e giderek gazetecilerin sorunlarını grubu bulunan partilere ileteceklerini kaydetti.

Olcayto konuşmasında devletin işlediği suçların cezasız bırakıldığını söyleyerek Gezi'de öldürülen gençlerin katillerinin bu zamana kadar hala cezalandırılmadığına vurgu yaptı.

Metin Göktepe’nin arkadaşı Murat İnceoğlu ise konuşmasına Göktepe ile beraber alanlarda beraber çalıştıklarını söyleyerek başladı.

İnceoğlu, Göktepe’nin haberciliğin bedelini canıyla ödediğini, bazı gazetecilerin ise özgürlükleriyle ödediğini söyledi. İnceoğlu,". Birlik olmalıyız. Sevdiklerimizi korumak için bir arada olmaya devam edelim" şeklinde konuştu.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise Metin Göktepe gazeteciliğinin hala gerçerliliğini koruduğunu belirtti. Gürkan, gazeteciliğin önemli bir sınavdan geçtiğini söyledi. Gürkan, Metin Göktepe gazeteciliğini ilke edinen gazetecilerin gerçeğin yanında saf tuttuğunu belirtti.

Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan Aysel Ocak ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Metin en karanlık dönemlerimizde gözümüz, kulağımız oldu. Metin için emri verenler cezasızlık kalkanı ile korunuyor."Biz adalet istiyoruz. O tuğla çekilsin, kim altında kalacaksa kalsın. Gerçekler bir an önce açığa çıksın".