Katliamı protesto edenleri hedef alan yandaş Yeni Asır'a tepki!

AKP yandaşı atv-Sabah grubuna ait Yeni Asır gazetesinin, Ankara katliamından sonra ilan edilen grev ve boykota karşı yaptığı manipülatif ve aşağılayıcı yayınlara tepki gösteren Halkevi üyeleri bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Yeni Asır, bu eylemi "saldırı" olarak sununca pek çok kurum "basın özgürlüğü" adına AKP'nin İzmir'deki propaganda aracı Yeni Asır'a…

AKP yandaşı atv-Sabah grubuna ait ve İzmir merkezli bölgesel bir gazete olan Yeni Asır, Ankara katliamından sonra yurt genelinde ilan edilen grev ve boykot kararına karşı manipülatif ve aşağılayıcı yayına başladı. 

Ankara katliamını grev ve boykotla protesto eden yurttaşlara "provokatör" diyen, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'yı hedef gösteren ve Ankara'da ölen yüzden fazla insan yerine grev nediyle toplanmayan çöpleri gündeme getiren Yeni Asır gazetesi, İzmirlilerin de tepkisini çekti.

Milyonlarca insan katliamı grev ve boykotla kınarken, Yeni Asır "Çöpe battık" manşetiyle grevi değersizleştirmek istedi

HALKEVİ ÜYELERİNDEN ŞİDDET İÇERMEYEN TEPKİ EYLEMİ 

İzmir Halkevi üyeleri, Yeni Asır gazetesine tepkilerini ifade etmek üzere, dün gazetenin binasına giderek, şiddet içermeyen bir eylem gerçekleştirdiler. Pek çok Avrupa ülkesinde yaygın şekilde kullanılan bir protesto biçimi olan yöntemi benimseyen Halkevi üyeleri, gazetenin girişine yumurta ve boya attılar, Yeni Asır gazetesini yırttılar. 

Yeni Asır gazetesi olayı "vandallık", "baskın", "saldırı" olarak kamuoyuna duyurunca, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, bazı CHP'li isimler, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu gibi kurum ve kişiler olayla ilgili kınama mesajı yayınladı.

Yeni Asır, AKP yandaşlığında sınır tanımadı

TGS İzmir Şube yönetiminin, protestoyu “basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik tehdit ve saldırı” diye tanımlayıp kınadığı yönündeki açıklamasının ardından, TGS genel merkez yöneticisi Sedat Yılmaz, twitter’dan şu mesajı paylaştı:

“Halklar arası kin ve nefreti körükleyen, ırkçı, şiddet ve hedef gösteren, manipülatif dil kullanan basına yönelik protesto hakkı kullanmak doğal bir reflekstir. Bu anlamda TGS yöneticisi olarak İzmir şubemizin yapmış olduğu açıklamayı kabul etmiyorum. Zira ırkçılık, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında görmek de akla ziyan bir tutum. Ülkeyi yasa boğan katliamı haklı kılan yayınları kınıyorum ve Halkevi üyesi dostlarımdan özür diliyorum.”

Medya Tava sitesi de Yeni Asır’ın açıklamalarını veri alarak yayımladığı haberi, okurlardan gelen tepkiler üzerine kaldırdı.

‘"İKTİDAR BORAZANLARI GAZETECİLİĞİ MASKE YAPAMAZ"

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Ersoy, Halkevcilerin, Yeni Asır’ı katliamın ardından sorumlulara söz söylemeden katliam mağdurlarını ve katliamı protesto edenleri hedef aldığı için protesto ettiğini vurguladı ve Yeni Asır’ın protesto sonrası yayınlarıyla ilgili olarak “İktidar borazanı yandaş medya ‘saldırdılar’ diyerek provokatörlüğe devam etmektedir” dedi.

“Yapılan protesto eylemini ‘saldırı’ diyerek çarpıtmak gazetecilik ahlakına uygun mu? Yalan haber üretim merkezi olmak, manşetinden arkadaşlarını kaybetmiş greve çıkmış insanları hedef göstermek gazetecilik mi? Arkadaşlarımız gazeteci mi dövmüştür? Basın yayın kuruluşları protesto edilemez mi, Gezi’de Penguen medyasına karşı yapılan eylemler de saldırı mı?” diyen Ersoy, protesto eyleminin arkasında olduklarını vurguladı.

Ersoy, gazetecilerin iktidar ve tetikçileri tarafından tehdit edildiği, şiddete maruz bırakıldığı, gazete binalarının linççi güruhlar tarafından basıldığı bir zamanda, insanlık düşmanı iktidar borazanlarının gazetecilik mesleğini maske yapamayacaklarını belirtti.

"YENİ ASIR KATİLLERİN TARAFINDA"

Konuyla ilgili Halkevi'nden yapılan açıklamada, "Yeni Asır, özgür basın değildir. Yeni Asır, Çalık Grubu'nun sahibi olduğu AKP'lilerin desteklediği bir gazetedir. Yeni Asır, yalan ve provokatif habercilik anlayışına sahiptir. Daha önce IŞİD saldırılarından kaçanlar için yardım toplayanları hedef göstermiştir, Orçun Masatçı ve Nazlı Masatçı'yı hedef göstermiştir. Bugün de Ankara katliamına karşı hayatı durduranları hedef göstermektedir. Yeni Asır'ın tarafı bellidir. Katillerin tarafındadır. Bizler katillerin karşısındayız. Yeni Asır'ın basına saldırı oyunlarına gelmiyoruz. Onların yalan haberlerine karşı gerçeği savunuyoruz. Bu yüzden bütün basın emekçilerine, medya organlarını bu kara propaganda karşısında gerçekleri savunmaya çağırıyoruz" denildi. 

YENİA ASIR'IN İLK VUKUATI DEĞİL

Yeni Asır geçtiğimiz günlerde de, adli bir suçlu olan ve cinayet işleyen Serkan Gezici'nin haberini verirken, katli zanlısının sırf soyadı "Gezici" diye, olayı "Gezici katil yakalandı" ve "Cani Gezici yakalandı" başlıklarıyla duyurmuştu. Yeni Asır'ın Gezi direnişine ve eylemcilerine olan derin kini bu haberle de ortaya çıkmıştı.