İlhan Selçuk'un yerine Orhan Erinç geliyor

Cumhuriyet gazetesinde İlhan Selçuk'tan boşalan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Orhan Erinç oturacak.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, İlhan Selçuk'un ölümüyle boşalan başkanlık koltuğuna Orhan Erinç'in oturması yönünde karar verdi.

Gerçek Gündem sitesinin haberine göre Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, Selçuk'un ölümüyle boşalan başkanlık koltuğu için üç isim üzerinde durdu. Bunlardan biri İşadamı İnan Kıraç, diğerleri ise Avukat Akın Atalay ile Orhan Erinç'ti.

Son günlere dek, İnan Kıraç ismi üzerinde yoğunlaşan vakıf yöneticileri, İşadamı Kıraç'ın "aktif yöneticilik pozisyonu istememesi" üzerine farklı bir arayışa girdi.

Vakıf yöneticileri, bu kez İlhan Selçuk'un da avukatlığını üstlenen Akın Atalay isminde yoğunlaştı. İnan Kıraç isminin medyada dolaşmaya başlamasıyla birlikte pazartesi günü yapılması planlanan toplantı salı gününe alındı. Vakıf yönetimi, Kıraç'ın "Yöneticilik istemiyorum" demesi üzerine, "herkesin kabul edebileceği bir isim" olan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Türkiye Gazeteciler cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'te uzlaştı.

(soL - Haber Merkezi)