Fidel Castro istifa etti mi?

Fidel Castro istifa etmedi, zaten edemezdi. Fidel, tüm görevlerini bundan 5 sene önce bırakmıştı. Üstelik bu durum, "Meğer 5 sene önce istifa etmiş" başlıklarıyla Türk medyasında haber olmuştu. Aynı siteler, bugün de "Fidel Castro istifa etti" haberleri veriyorlar.

Küba Komünist Partisi'nin (KKP) 6. Kongresi sürüyor. KKP'nin tarihindeki az sayıda kongrenin her biri çok önemli oldu, bu kongre de öyle olacak. Kongrede geçtiğimiz yaz aylarından beri ülkenin gündeminde olan ekonomik düzenlemeler dahil olmak üzere çeşitli hayati başlıklar bulunuyor.

Bugün Türk medyasında pıtrak gibi yayılan bir haber, "Fidel Castro istifa etti" başlığını taşıyordu. Habere göre Fidel, parti liderliğinden istifa ettiğini bildirmişti.

Haberin kaynağı olarak Fidel Castro'nun cubadebate.cu sitesinde yer alan "Düşünceler" yazısı gösterildi. Oysa bu yazının daha başında Fidel'in yazdıkları, bu haberi yalanlıyor. Fidel, "zaten açıkladığım gibi, 31 Temmuz 2006'da parti ve devletteki tüm görevlerimden ayrılmıştım" diye yazdı.

Zaten Fidel'in bu açıklaması, çok değil bir ay önce, 22 Mart'ta yine hemen tüm Türk medyasında haber olmuştu.

Ama aynı siteler, bugün Fidel'i "bir daha istifa ettirmeye" karar verdiler.

Malûm, Fidel haberleri, Küba haberleri çok okunuyor.

(soL - Dış Haberler)