AKP'nin medya operasyonunun başarısı, Aydın Doğan'ın bu sözlerinde gizli...

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri'nin uygulanmasını denetlemek üzere yapılan kurulda konuştu. Doğan'ın kullandığı bazı ifadeler, AKP'nin medyaya yönelik operasyonlarının başarıya ulaştığını kanıtı niteliğinde.

Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri'nin uygulanmasını denetlemek üzere toplanan kurulda yaptığı konuşmada adeta son 10 yıllın muhasebesini yaptı. Doğan'ın yöneticileriyle yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler, AKP'nin medyaya yönelik büyük operasyonunun da başarıya ulaştığını kanıtladı.

Aydın Doğan, bir dönem Erdoğan'ın kendisine karşı "yazarına sahip" çıkışına yönelik adeta özeleştiri verir şekilde açıklamalarda bulunarak şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:

''Aradan geçen zaman içerisinde medyada büyük bir devrim yaşandı. Elektronik medya hızla gelişti, sosyal medya diye bir olgu ortaya çıktı. Biz de bu arada bazı hatalarımızı gördük. Bu hatalarımızı düzeltmek ve gelişen medyaya ayak uydurmak için yayın ilkelerimizi yeniledik ve kurula da yeni katılımlar oldu. Bağımsız ve tarafsız yayıncılık çok önemli. Biz bağımsız ve tarafsız yayıncılık derken, kimileri bunu militan gazetecilik için bir vize olarak gördü. Bazı medya mensupları kendilerini kurumlarının üzerinde, adeta bir hükmi şahsiyet olarak algılamaya başladı. Çünkü bizim ilkemiz bağımsız, tarafsız gazeteciliktir. Bazı arkadaşlarımız buna ayak uyduramadı.''

Doğan yola geldi
10 yıllık AKP iktidarı döneminde merkez medyanın büyük bir kısmını elinde bulunduran Doğan Yayın Holding ile hükümet arasında, özellikle AKP iktidarının ilk yıllarında zaman zaman ciddi gerilimler yaşandığı biliniyor.

AKP'nin kendi medyasını yaratmaya yönelik süreçte, Erdoğan'ın sürekli olarak bu grubu hedef alan açıklamaları ve Doğan Grubu'na Türkiye tarihinin en büyük vergi cezasının kesilmesi, Doğan'ın bu süreçten AKP'nin istediği "yola" girerek çıkması ile sonuçlandı. AKP'ye yönelik sert eleştirilerin simge isimleri haline gelmiş Bekir Coşkun, Emin Çölaşan gibi birçok yazarı ile yollarını ayıran Doğan grubu, bünyesindeki bazı yayınları da elden çıkarmak zorunda kaldı.

Aydın Doğan'ın son açıklamasında kullandığı ifadeler, AKP'nin bu süreçteki operasyonunda ne kadar başarılı olduğunu da kanıtlıyor.

(soL -Haber Merkezi)