Abdülkadir Selvi: HDP sınıfta kaldı, İmralı iyi sınav verdi

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugün yazdığı köşe yazısında, Kobane'ye destek eylemleri sırasında diyalog çağrısı yapan Öcalan'ın 'iyi sınav' verdiğini, HDP'nin ise 'sınıfta kaldığını' söyledi.

Selvi, bugün yazdığı "Davutoğlu ile Malatya'da Erdoğan'la Bayburt'ta" başlıklı köşe yazısında Kobane'ye destek eylemleri sırasında Öcalan'ın hükümet açısından iyi sınav verdiğini yazdı. Selvi konuyla ilgili olarak ayrıca, "çözüm sürecinde, Kandil'e karşı İmralı'nın eli güçlenmeli mi..." dedi.

Abdülkadir Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

Cemil Bayık, 'Barışa Öcalan, savaşa biz karar veririz' diyor Kanlı olayların fitilini ateşleyen gece, YPG-H'den, 'İşgalcilere karşı silah kullanmak meşrudur' twiti atılıyor.

Çözüm sürecinin geldiği aşamada hâlâ Türkiye Cumhuriyeti'ni işgalci olarak gören ve her an silaha sarılmaya hazır bir yapı mevcudiyetini koruyor.

Ankara'nın yeni yol haritası şekillendirilirken, Kobani öncesi ile Kobani sonrasının aynı olmayacağı sonucuna vardım.

Bu süreçte Kandil'in eski Kandil olduğu HDP'nin ise yüzündeki 'Türkiyelileşme' makyajının döküldüğü görüldü. Bu süreçte iyi sınav veren merkezlerden biri İmralı oldu. Çözüm sürecinin geleceği açısından Kandil karşısında İmralı'nın eli güçlenmeli mi...