AA: 'Musul çok güzel, gelsenize'

Katliamlarıyla adından söz ettiren, konsolusluk basıp Türkiyeli yurttaşları kaçıran ve bölge halkına ağır uygulamalar dayatan IŞİD’in Musul'u ele geçirmesinden AA memnun. Musul’a giden AA muhabirleri IŞİD’e övgüler dizerek “Musullular kentin en güzel günlerini yaşadığını savunuyor” dedi.

(soL - Haber Merkezi) Anadolu Ajansı bugün okurlarına şaşkınlık veren bir habere daha imza attı. AA, ağır katliamlarıyla adından söz ettiren ve konsolosluk basıp Türkiyeli yurttaşları kaçıran, kaçırdığı kimi rehineleri dahi halen serbest bırakmayan IŞİD’in ele geçirdiği Musul’da adeta “bayram havası” estirdi. AA’nın Musul muhabirleri Mustafa Kerim’in ve Nuwner Fatih’in izlenimleriyle hazırlanan haberde, Musul’un 2003’ten bu yana “en güzel” günlerini yaşadığı iddia edildi.

'Hemen de girdik Musul’a…'
“Musul’da sessizlik hakim” başlıklı haberde akıl tutulması yaşandığını gözler önüne seren kimi ifadeler şu şekilde yer aldı: “Musul'un girişinde, Arapça ‘Musul'a hoşgeldiniz’ tabelaları eşliğinde, IŞİD militanları gelenleri karşılıyor. ‘Neden geldiniz’ sorusuna ‘arkadaşlarımızı ziyaret etmek istiyoruz’ deyince izin alıyoruz. IŞİD militanlarının yasakladığı iddia edilen sigara ve nargile serbest.”

'Yakıt yok ama beton da yok'
Yollardaki beton blokların yıkılması da güzellenen haberde, “Bu bloklar, daha önce her 100 metrede bir kurulan kontrol noktalarında ve askeri binaların önüne set çekmede kullanılıyordu. Kontrol noktalarının kaldırılmasıyla cadde ve sokakların rahatladığı görülüyor” denildi. IŞİD’in Musul’daki hakimiyetinden her satırda memnun olduğunu gösteren AA muhabirleri, haberde “25 litre yakıt için iki gün sırada bekleniyor” deyip “eleştirilerini” sunmayı da ihmal etmedi.

'Musul en güzel günlerini yaşıyor'
IŞİD’in Musul’da birçok noktayı kanlı saldırılarla ele geçirdiği bilinirken “Silahlı ve bombalı saldırılar bıçak gibi kesildi” diyerek IŞİD’e bir kez daha şükranlarını sunan AA muhabirleri, haberde, Ahmet Said isimli ve ismini vermeyen iki Musullu’nun da övgülerini “Musulluların görüşleri” olarak ifade etti.

“Musullular kentin en güzel günlerini yaşadığını savunuyor” diyen AA muhabirleri, her iki Musullunun da “Tek sıkıntımız benzin, elektrik, su ve maaşların dağıtılmamasıdır. Eskide her 100 metrede bir kontrol noktası vardı. İnsanlar, şehirde boğuluyordu. Şimdi kent trafiği rahatladı. Artık kontrol noktasında geçmek için saatlerce beklemek gerekmiyor. Medyada çıkan haberlere inanmayın. Herkes kendi evinde… IŞİD'çiler, Hıristiyanlara bile karışmıyorlar" şeklinde görüşlerine yer verdi.

'Kadınlar yalnız yemek yiyebiliyor'
Musul’da hayatın olağan akışında olduğunu "Lokantalar açık, kadınlar yalnız yemek yiyebiliyor” diyerek yorumlayan AA muhabirleri, IŞİD’e ilişkin yaşadığı tek "korkuyu" da şöyle dile getirip haberi sonlandırdı: “Musul'dan çıkarken IŞİD'in kontrol noktasında, gizlice çektiğimiz cep telefonumuzdaki görüntüleri silecekleri korkusu sardı bizi. Ancak korktuğumuz olmadı ve militanlara takılmadan kentten ayrıldık.”