Gülen örgütlenmesi devlet himayesinde

Kırklareli'ndeki Fethullah örgütlenmesi “devlet” himayesinde resmileştiriliyor. Devlet öğrenci yurdunun Zaman gazetesi il temsilcisine “sudan ucuz” kiralanması yetmiyor, Türk Kızılayı Valilik teşvikiyle Zaman temsilciliğinin peşine sürülüyor.

soL (Tekirdağ) Fethullah Gülen'e yakın Zaman gazetesinin Kırklareli Temsilciliği geçen Cuma günü aşure dağıttı. Aşure döneminin geçmiş olmasına aldırmayan Zaman temsilciliğinin, dağıtımı Valilik binası önünde yapması dikkat çekti. Dağıtım organizasyonunu Zaman temsilciliğinin yanısıra Fethullahçı işadamı yapılanması TUSKON'un ildeki kolu Kırklareli İşadamları Derneği (KİAD) yaptı.

Gecikmiş aşure gününe bir destek de Türk Kızılayı şubesinden geldi. Zaman gazetesi pankartının altına bayrağını koymaktan çekinmeyen "kamu yararına dernek" Türk Kızılayı, aynı esnada kan bağışı topladı. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un izniyle Vilayet binasındaki bir odada kan bağışı kabul eden Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi yetkilileri iki etkinliğin "denk getirilmesine" de aldırmadı.

Etkinliklerin çakışması konusunda açıklama yapan Zaman İl Temsilcisi Sezgin Akarsu şunları söyledi : "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure dağıtımını bu yıl biraz gecikmeli de olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gecikmeden dolayı vatandaşlarımız bizlere sitemde bulundu. Biz de Kızılay Kan Merkezi'nin Kan Alım Kampanyası'na denk getirmek için bugünü bekledik."

Kan bağışı ve aşure dağıtımının aynı pankart altında yapılmasını böyle açıklayan Sezgin Akarsu'nun resmi kurumlarla başka "çakışmaları" da var. Akarsu, FEM dershanelerinin ildeki yöneticisi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü protokolüne alınıp, ödül törenlerinde öğrencilere küçük altın taktırılan birisi.

Devlet Öğrenci Yurdu Zaman temsilcisine
Sezgin Akarsu aynı zamanda Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. yetkilisi olması. Akarsu bu sıfatıyla kamu ihalelerine katılıp mesela bir devlet öğrenci yurdunu kiralayabiliyor. Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 3444 metrekarelik ve 216 öğrenci kapasiteli resmi yurdun işletilmek üzere kiralanması için açılan ihaleye sadece Akarsu katıldı.

3 Temmuz 2008 tarihinde yapılan ihaleye 23 Mayıs 2008 tarih ve 1076 no'lu evrak sunan Akarsu, başka rakip olmayınca aylık 3.300 YTL muhammen bedelli ihaleyi, 3.350 YTL'ye alabildi. "Devlet kendi yurdunu işletemiyor mu da bunun için ihale açıyor?" sorularına neden olan 5 yıllık tartışmalı ihale için Sezgin Akarsu'nun yatırdığı teminat bile 5.490 YTL idi.