Türkiye'de en çok izlenen yabancı film değişti

Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'ın başrolünü paylaştığı beyazperde efsanesi Titanik Türkiye'de en çok seyredilen film olma unvanı 17 yıl sonra Hızlı ve Öfkeli 7'ye kaptırdı.

James Cameron’un yönetmen koltuğuna oturduğu başrollerini Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’ın paylaştığı film hem kendi kariyerleri hem sinema tarihi açısından önemli bir yere oturmuştu.

Radikal'de yer alan habere göre, film tüm zamanların en çok izlenen filmi olmuş, 11 Akademi Ödülü kazanmıştı. DiCaprio bu filmi ile Altın Küre'ye aday gösterilmiş, Türkiyede bu rüzgârdan nasibini almış Jack Dawson karakteri Türkiye sinema izleyicisinin de kalbini kazanmıştı. 1997 yapımı film Şubat 1998’te gösterime girmiş ve 2.844.022 kişi tarafından izlenmişti.

O günlerinde ilk gençliklerinde olan adamlar ve kadınların birçoğunun aklına o meşhur güverte sahnesi ve Celine Dion’un seslendirdiği My Heart Will Go On şarkısı gelecektir. Titanik’in ikinci batışının o kadın ve kadın ve adamların otuz beşlerine dayanmışken gerçekleşmesi de ayrıca anlamlı belki. Türkiye’de en çok izlenen yabancı yapım olma unvanını 17 yıl boyunca elinde bulunduran film tahtını Hızlı ve Öfkeli 7’ye bıraktı.

3 Nisan haftasında izleyiciyle buluşan fenomen film serisinin son halkası Hızlı ve Öfkeli 7, 4 Mayıs 2015 itibariyle 2.847.570 kişi sayısına ulaşarak 30.928.230 TL hasılat elde etti. Böylece Titanik'in 17 yıllık tahtını devirerek Türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen yabancı film olma başarısını elde etmiş oldu.