Nürnberg'de ödül "11'e 10 Kala"ya

15. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali, ödül töreni ile kapandı. Festivalde en iyi film ödülü, Pelin Esmer'in yönettiği '11'e 10 kala' filmine verildi.

Türkiye ve Almanya arasında kültürlerarası diyaloğa hizmet etmek, izleyicilere iki ülke sinemasının güncel örneklerini geniş bir yelpazede sunmak ve farklı kökene sahip kültürel topluluklar için sinemanın sunduğu estetik ve bilgilendirici araçlarla ortak bir tartışma zemini yaratmak amacıyla bu yıl 15.'si düzenlenen Nürnberg Türk-Alman Film Festivali, dün gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Pelin Esmer'in yönettiği, baş rollerini Mithat Esmer ve Nejat İşler'in paylaştığı '11'e 10 Kala', en iyi uzun metrajlı film ödülünün yanı sıra sinema yazarları ödülüne de layık görüldü. Pelin Esmer'in ilk uzun metrajlı filmi olan '11'e 10 Kala', daha önce Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi senaryo ödülünü, İstanbul Film Festivali’nde jüri özel ödülünü, Abu Dabi Film Festivalinde en iyi yeni yönetmen ödülünü, Tromsö Film Festivalinde de FIPRESCI ödülünü almıştı. Film, yönetmenin babası tarafından canlandırılan yaşlı bir koleksiyoncu ile, koleksiyoncunun oturduğu apartmanın kapıcısının öyküsünü anlatıyor.

Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülü Feo Aladağ'ın yönettiği 'Die Fremde' (Yabancı) filmindeki rolüyle Sibel Kekilli'ye, en iyi erkek oyuncu ödülü de Çağan Irmak'ın 'Karanlıktakiler' filmindeki rolüyle Erdem Akakçe'ye verildi. Jüri özel ödülünü Andreas Arnstedt’in 'Die Entbehrlichen' (Gereksizler) ve Miraz Bezar'ın 'Min Dit' (Gördüm) adlı filmleri paylaştı. Seyirci ödülü de 'Min Dit'e gitti.

Nazlı Elif Duru’nun yönettiği 'Güven Bana' (Vertraue mir) en iyi kısa film ödülüne layık görülürken, İnsan Hakları ve Demokrasi adına Mahmut Tali Öngören Ödülü, yönetmenliğini Mischka Popp ve Thomas Bergmann’ın yaptığı 'Mazel Tov' (İyi Şanslar) adlı filme verildi. Korbinian Wandinger’in 'Blüh im Glanze' (Parıltı İçindeki Büyü) filmi de mansiyona layık görüldü.
(soL - Dış Haberler)