"İyi ki doğdun Nâzım"

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Nâzım Kültürevi’nin ortaklaşa düzenlediği “İyi ki Doğdun Nâzım” etkinlikleri kapsamında 17 Ocak Pazar günü saat 16.00’da Maltepe Nâzım Kültürevi'nde gerçekleşen söyleşide Nâzım Hikmet anıldı.

Söyleşi, Nâzım Kültürevi adına Mesut Eren’in açılış konuşması ile başladı. Etkinliğin başlangıcında direnişteki Tekel İşçilerine selam gönderildi. Nâzım Hikmet’in ”salkım söğüt” şiiri okundu, salondakilerin coşkulu alkışları Ankara’da direnen emekçilere gitti…

Söyleşide konuşmacı olan, B. Sadık Albayrak, Ömer L. Demircan, Refet Bele’nin sunumlar ve Nazım şiirleriyle keyfili bir söyleşi gerçekleşti.

Konu Nâzım Hikmet olunca salondaki Nâzım dostları da söz aldı tiyatro sanatçısı Vakkas Yıldırım, öğretmen Sezgi Yeşildallı, tiyatro sanatçısı Kubilay Yıldız, eğitimci-yazar Yusuf Erdem, Köy Enstitülü öğretmen Bahattin Can, Nâzım’ın mücadeleci, sanatçı ve komünist kimliği üzerine anekdotları paylaşılarak, şiirleri okundu.

Nâzım Hikmet'in “Türkiye İşçi Sınıfına Selam” şiiri ile söyleşi son buldu.

Etkinlik sonrasında Maltepe Nâzım Kültür Evinde açılan “Çizgilerle Nâzım Hikmet” Konulu Karikatür Sergisi gezildi. Sergi Ocak ayı sonuna kadar sergilenecek.
(soL - İstanbul)