Fethullah okulları ve Deniz Feneri Yenigün Avrupa’da

Almanya merkezli internet haber dergisi Yenigün Avrupa Nisan sayısında, Avrupa’da Fethullah okulları ve Deniz Feneri dosyalarının kapağını aralıyor.

Derginin bu ayki sayısının kapak konusu Fethullah okulları. Osman Çutsay ve Ahmet Arpad konuyla ilgili yazılarında özellikle Almanya’da artan Fethullah okullarına dikkat çekiyor ve meselenin perde arkasını da inceliyor. Arpad “Başbakan Erdoğan’ın Türk okulları düşü ve Almanyalı Fethullahçılar...” başlıklı yazısında “İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) verilerine gore, harcamalarının sadece yüzde 10’unu eğitime ayıran Almanya, Batı ülkeleri arasında sonlarda! Eğitimde bir ‘fakirlik belgesi’ bu! İşte Alman yasalarındaki boşlukları çok iyi bilen birileri bundan yararlandı. Bu yönde ilk adımları Nurculardan ayrılan ve toplumdaki liberal düşünce yapısından yararlanmasını beceren Gülenciler attı. Göçmen çocuklarının eğitimine ‘yatırım’ yaptılar. Alman okullarında başarısız olan Türk çocuklarını kendilerine çekmeye başladılar” diyor.

Gazeteci-yazar Ali Gülen’in Deniz Feneri davasıyla ilgili yorum yazısını da yine Yenigün Avrupa’da bulacaksınız. “Burjuvazi dinle hesaplaşıyor” yazısıyla Celil Denktaş, göçmen meselesi ve beyin göçü konusuyla IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Türkiye Danışmanı Nafiz Özbek ve metroda geçirdiği bir günü kaleme aldığı çalışmasıyla yazar Şükran Yiğit Yenigün Avrupa’nın Nisan ayı konukları arasında yer alıyor.
Dergiye http://www.transitmedia.de/yenigun/ linkinden ulaşabilirsiniz.
(soL-Haber Merkezi)